Színház

Erdő

komédia, 2011.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Fergeteges komédia a szerelem-hatalom-pénz-szentháromságáról, ahol egy nő az isten, de a női természete fölülkerekedik ezen. "A nők féltékenyek, és soha nem tudhatod, mi a tervük veled. Teneked nem lehet saját akaratod." Kinéznek maguknak, bevisznek az erdőbe...


Az idősödő, de még vonzó nő, még ha nevetségessé is válik, pénzzel szerez magának szerelmet. A nála szolgáló fiatalember a kinézettje, akit ugyan először a fiatal rokonlánynak szán, de aztán meggondolja magát. A lány ezt nem is bánja, van neki szerelme, egy gazdag ember fia, de ahhoz, hogy önállóan élhessenek, pénzre lenne szükségük. Ám ebben senkire sem számíthatnak, sem az idős nőre, sem a fiú apjára. Végül aztán váratlanul fölbukkan a nő unokaöccse, aki ugyan szegény, állástalan színész, de kis furfanggal és jószándékkal mégis tud segíteni a fiatalokon, még ha ő is issza meg az egésznek a levét.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2011. április 16., Újszínház

Stáblista:

Hozzászólások

2/10
Corso74 2011 ápr. 22. - 08:35:05 2/10
Fiatalok! A darab - összhatásában - egy marék fûrészporral kevert vizes-mákos vattacukor elfogyasztására emlékeztetett, szánom s bánom taplóságomat, de a figyelmemet egy percig nem kötötte le: a múlt rendszerrõl semmi élményt nem ad, az áthallásokra teljesen süket maradtam és a kíváló színészek vergõdése egy csapnivaló produkcióban inkább szívszorongató volt... A végsõ katarzis csupán ötlet maradt bennem (igaz, az elsõ 15 percebn rájöttem, hogy el fog maradni - mocsok elõfeltevésem csak megerõsítést nyert). A darab végén könnyeket a színészek szemében láttam: remélem, hogy Fodor Annamária (hatalmas kedvencem!) vagy a darab bukását siratta meg nyílt színen vagy fizikai fájdalom volt neki végigvárni a felvonások idõtartamát.
Az Új szerintem valahol a Kávé-habbal produkcióval indult el az idei mélyrepülés áldozatos - ám hálátlan - útján és csak bízni lehet abban, hogy nem folytatja a következõ évadban a sort egy újabb "fergeteges" vagy "habkönnyû" szórakozással... Márta Istvánt és a társulatot továbbra is kivételes tehetségûnek tartom, éppen ezért ütköztem meg a tegnapi elõadáson: ha valaki(k) hozza(-zák) az Édentõl Keletre elgondolkodtató parafrázisát vagy Szent Ferenc felforgató naivitását, azok már-most-ezt-télleg-méééér..???
Criobs 2011 ápr. 16. - 22:26:35
Nem nevezném egyértelmûen komédiának az elõadást, sõt inkább a tragédia mûfajához állt közelebb. A fõbb szerepeket alakító színészek játéka: 10/10. Az történet viszont helyenként lelassult, így az számomra: 8/10.