Színház

Farkasasszony

játék, 2 felvonás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tarics szinte remeteként él saját erdejében, egyedül gazdaasszonya van mellette, mindketten meglehetősen elvadultak ebben a környezetben. Ide érkezik a bányamérnök és világszép felesége. A mérnök megbízói részére meg akarja vásárolni az erdőt, de Tarics hajthatatlan, pedig nagy hasznot hozna az erdőben nyitandó bánya. Rachel, a mérnök felesége nem tudja elviselni az erdei ember makacsságát, és elhatározza, hogy eléri, beleszeressen Tarics, hogy aztán megalázhassa, és zsarolja az erdő eladása érdekében. Florea kétségbeesetten nézi, hogy kerül egyre inkább a szépasszony hálójába a gazdája. A feszült, izgalmas játékból azonban tragédia lesz... hiszen a Farkasasszony valóban beleszeret áldozatába - és viszont.

Garvay Andor a Nyugat első nemzedékének tagja, fiatalon írta ezt a darabját, melyet a múlt század elején a Nemzeti Színház is műsorára tűzött. Többet nem játszották hazai színpadon, a darab azonban nagy karriert futott be, amikor írója Amerikába költözött. Az egyik első, híres amerikai hangosfilm, a Farkasasszony is erre a színműre épült.

Garvay Andor életművének bemutatása adóssága a magyar színházi életnek. Darabjai rendkívüli intenzítással mutatják be a kort, a korban élő emberek lelkében feszülő indulatokat.

Bemutató időpontja: 2007. augusztus 1. - Pécsvárad

A(z) Magyar Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások