Színház

Fehér nyuszi, vörös nyuszi

előadás, 80 perc, 2019.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Játék egy részben – a SzínMűHely Produkció és az Átrium előadása.

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.

A már több mint ötven nyelvre lefordított, Indiától Dániáig, Új-Zélandtól Kanadáig számos országban hallott szöveget olyan kiváló színészek is előadták már, mint Whoopi Goldberg, John Hurt, Nathan Lane, Stephen Rea, Sinead Cusack, Brian Dennehy, David Hyde Pierce, Alan Cumming, F. Murray Abraham, az operaénekes Joyce DiDonato vagy a filmrendező Ken Loach. Magyarországon először, és ezen az estén egyetlen alkalommal Alföldi Róbert játssza a darabot, amely több színházi fesztiválon is díjat nyert.

Író: Nassim Soleimanpour.

A(z) SzínMűHely és Átrium előadása

Bemutató időpontja:

2019. május 1., SzínMűHely és Átrium

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

1/10
kiskiss 2020 júl. 29. - 06:01:18 1/10
Rettenetes volt. Stohl Andrással láttam még tavaly, azóta se jöttem rá, h mi értelme van és minek ez a felhajtás (vagyis értem, mert anélkül senki nem menne el megnézni). Totális tévedés az egész. A színészt és a nézőket egyaránt sajnáltam.
(Egyébként majdnem minden előadást láttam az Átriumban, ismerem a szellemiségüket, a színészeket, ez egyszerűen nem illik a képbe.)
1/10
Bkriszb 2020 febr. 07. - 22:42:44 1/10
Rendszeres színházba járó vagyok, számtalan jobb és rosszabb darab után kijelenthetem hogy ez a legrosszabb darab amit valaha láttam , az életemből 1,5órát elvett ez a kritikán aluli SZAR. Szégyen hogy ilyen "darabot ", van színház ami műsorra tűz. Értem én hogy kis költségvetésű de miért kell büntetni a nézőt? Nagy lufi az egész, inkább csinálj bármi mást de ne töltsd a megnézésével az idődet.
1/10
travel12 2020 jan. 15. - 00:29:49 1/10
Ez egy merénylet! Életem legrosszabb színházi “élménye”. Ne alázzuk tovább a színészeket és a nézőket sem. Nulla értelmetlen szar...szégyen az egész!...legalább a színház utáni vacsora (Indiai) jó volt:)))
1/10
csuribuksi 2019 nov. 14. - 21:57:40 1/10
A nézőket megalázó borzalmas katyvasz