Színház

FelEmiL / RecepTánC/előzetes / TimeStretcheR / RecepTánC

előadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Leleplezzük, hogy a tánc boszorkánykonyhájában hogyan forrnak, alakulnak találkozássá a pillanatok."

FelEmiL
Koreográfia: Móricz Tamás
Móricz Tamás William Forsythe Frankfurti Balett Együttesében töltötte táncos pályájának javát, de táncolt többek között Jan Fabre, Saburo Teshigawara, Jonathan Burrows, Amanda Miller együtteseiben. Tanít Európa legkiemelkedőbb együtteseinél (Cullberg, NDT) és iskoláiban (P.A.R.T.S.) immár rendszeres improvizáció és balett tanár a Budapest Tánciskolában.
A FelEmiL részben improvizált, részben komponált, virtuóz darab. Idehaza viszonylag ritkán látható "tiszta tánc". A táncosok által létrehozott alapanyagokra, azok kombinációira épül. Kifinomult, játékos nyelvezetét így a szereplők karaktere, és a mozgásminőségek koreográfus által történő pontos meghatározása kidolgozása alakította egységgé.

RecepTánC/előzetes
TimeStretcheR
Koreográfia: Eléonore Valére
Eléonore Valére a P.A.R.T.S. elvégzése után rövid ideig az Ultima Vezzel, dolgozott majd hamarosan saját útjára lépett. Külföldön szabadúszó táncos, Magyarországon határozott arcélű koreográfus. A TimeStretcheR - akár a 2008-as On Friskin és a 2009-es Skonifrin - néhány markáns koreográfiai gondolatra épülő nagyon fizikális, nagyon kemény, nagyon lendületes darab.

RecepTánC
Rendező: Angelus Iván
RecepTánC: ott és akkor készül, a résztvevők - néző és a táncosok szeme láttára, aktív részvételükkel. A színpad fölé vetítve - egyszerre látják meg az instrukciókat: a táncpillanat plasztikai, ritmikai és dinamikai karakterére vonatkozó szabályokat. Leleplezzük, hogy a tánc boszorkánykonyhájában hogyan forrnak, alakulnak találkozássá a pillanatok. Nem csak új táncdarab, hanem - a színpad és nézőtér, kompozíció és improvizáció, műalkotás és játék határvonalait feszegető, megkérdőjelező - kicsit új műfaj is.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2010. május 24., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások