Színház

Feljegyzések az egérlyukból

előadás, 2021.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

 M. Dosztojevszkij műve alapján, Mikó Csaba átiratában.

Én csak egy vagyok, ők pedig mindenki.

Első évaduk bemutatóiban központi szerepet kapott a sértettség, mint téma. Ennek oka, hogy úgy érezzük, rengeteg feszültség, félelem, harag, gyűlölet feszíti a szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünket, társadalmunkat és a nagyvilágot. Meggyőződésünk, hogy az indulatok hátterében olyan mesterségesen gerjesztett feszültségek állnak, melyek valós traumákra, sérelmekre épülnek. Azt gondoljuk, ma talán minden korábbinál fontosabb átgondolnunk helyzetünket és fontos legalább kísérletet tenni arra, hogy átlássuk azokat a sérelmeinket, melyeket generációról generációra adunk tovább.

Seb című előadásuk ezt a témát a harmadik fél szempontjából járja körül. Olyan szereplő szempontjából, aki nem volt jelen a konfliktus kialakulásánál, de elszenvedi a gyűlölködést, ami körül veszi.

Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című kisregényéből készített előadásunk a sértett ember lelkivilágát mutatja be aprólékosan. A lélek labirintusának mélyére igyekszünk bevilágítani. Olyan kendőzetlenül beszélnünk az emberi gyengeségekről, hogy a néző könnyedén tarthat önvizsgálatot.

Második bemutató, azt a kérdést járja körül, hogy mit tehetünk, ha körülöttünk gyűlölködnek. Ez az előadás a bennünk élő harag és félelem által működtetett mechanizmusokat tárja fel.

Abban bíznak, hogy ha ezeket a folyamatokat kendőzetlenül megmutatják, már közelebb kerülünk ahhoz, hogy kezelni tudjuk őket.

Mert ha valamit a nevén nevezünk, már hatalma sem lesz felettünk!

A(z) Exit Generáció előadása

Bemutató időpontja:

2021. szeptember 15., Exit Generáció

Stáblista:

Hozzászólások