Színház

Fogat fogért

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2008.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

"A férjek mind esküszegők és házasságtörők! Nincs kivétel, ez foglalkozási ártalom." Vannak közöttük lelkes amatőrök, akik ósdi trükkökkel próbálkoznak, és vannak, akik "tudományos" módszerekkel csalnak. Georges Feydeau, a francia vígjáték talán legnagyobb mestere erről a bizonyos "Ribadier-féle eljárásról" írta végtelenül mulatságos és ugyanannyira kiábrándító vígjátékát.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2008. április 12., Újszínház

Stáblista:

Hozzászólások

csuribuksi 2010 ápr. 26. - 14:12:58
Könnyed, szórakoztató darab, Pálfi Kata és Huszár Zsolt remekel.
Rudolf Péter sokat hibázott, szerepe valóban indokolatlan.
ucsítyelnyica 2010 jan. 18. - 12:23:39
Elnézést, hogy rosszul írtam a Pálfi Kata nevét. Hajrá 5vös!
ucsítyelnyica 2010 jan. 18. - 12:21:46
A Pálfy Kata nagyon jó, mintha a Psota Irént láttam volna..
Azok a felkapcsolódó neonok az elsõ alkalommal tök látványosak voltak, de az 5. alkalommal már rettenetesen fárasztottak. Meg a kiszólások is. És a jelenetek közt is sok erõltetett volt, a Rudolf Péter szinte minden színpadra lépése indokolatlan, az elsõt kivéve, persze ez nem a mûvész úr hibája.
Valahogy hiányzik a szezõtõl mexokott elegancia, könnyedség és végiggondoltság. Nem a legjobb darabja. Ezt lehet belõle kihozni, a színészi munka sokat segített rajta.
kru77 2009 okt. 09. - 11:40:54
A fogat fogért kellemes darab, de sajnos ez is csak a második felvonásra érik be, amikor már a bonyodalmak több szereplõt kívánnak meg egyszerre a színpadon. Itt Rudolf Péter tetszett a legjobban, de nyilvánvalóan azért mert neki jutott a legharsányabb szerep, míg szinte mindeki másnak visszafogottan kellett játszania az úri miliõ érzékeltetése végett. A fõszereplõnõ fantasztikusan jól játszott, igazán mulatságos volt. Amit itt is kicsit furcsának találtam az a rengeteg kiszólás volt a nézõk felé, ami biztos cinkos összejátszás akart lenni, de nagyon széttördelte a történéseket a színpadon. Ugyanis amíg vki hozzánk beszélt addig a színpadon mindenki megmerevedett és leállt a cselekmény. Ráadásul a technikai stábnak mindig egy apró hangjátékkal kellett jeleznie , hogy most hozzánk szól majd vmelyik szereplõ-kb 30-szor az elõadás alatt.. Aztán volt még egy jelenet, amit megint vki nagyon viccesnek gondolt: a sötét színpadon botladozva váltják egymást a szereplõk és mindegyik "véletlenül" -ami egyébként nagyon erõltettre sikerült-kiesett az ablakon. Ezt kb. egymás után ötször, úgy h a közönség is alig lát vmit. És erre talán összesen ha egy poénos mondatot építettek a késõbbiekben.Na ezek azok, amiket nem tudok megérteni.. Mindenesetre a tapssal nem fukarkodtam és ezt a darabot örömmel ajánlanám bárkinek.
9/10
DP@i 2009 jún. 02. - 22:08:49 9/10
Nem hagyhatom szó nélkül ezt a darabot.
Az elsõ percben megjelenik Pálfi Katalin mint egy nyamvadt botsáska, azt hittem valami rossz vicc. Aztán a cselekményszál halad és a kép letisztul: elképesztõen jól formálja meg a szerepét. A többi színész is nagyon profi, tényleg le a kalappal. A mû egyszerre formabontó, lendületes és felettébb szórakoztató - egyszerûen zseniális. Érdemes megnézni, pároknak meg fõleg.
Megjegyzés: ne erre a darabra vigyétek el a nagymamát.