Színház

#goshiwon

előadás, 60 perc, 2021.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A goshiwon egy aprócska hálószoba, ami alapvető szükségletekkel van felszerelve, így lényegében komplett élettérként funkcionál Koreában. Többnyire egy ágyat, íróasztalt, gardróbszekrényt, hűtőt és tévét zsúfolnak be alig 4-5 négyzetméterre. A legjobb az egészben az - azon túl, hogy az ágyadban fekve ajtót tudsz nyitni az ételfutárnak -, hogy a papírvékony falaknak köszönhetően nem érzed magad egyedül. És mégis.
"Úgy éreztem én is egy goshiwonban élek, amikor megismerkedtem a karantén és a szociális távolságtartás gyakorlatával. Nem csak arra nyílt lehetőségem, hogy újraértelmezzem az idő kérdését, hanem a fel nem tett, de engem foglalkoztató önismereti kérdésekre még válaszok is érkeztek "odaátról", vagyis a szomszédból. Feltörtek bennem a "paneldzsungel kölykében" azok a gyerekkori emlékek, amik a kis élettér okozta abszurd helyzetekből adódtak, én pedig nevetni kezdtem. És rájöttem, hogy így minden sokkal könnyebb és elviselhetőbb.
Összegyűjtöttem hát az élményszerű álmaimat és az álomszerű élményeimet a karantén - lét kisebb és még kisebb stációiról, hogy megosszam veled. Csak a hashtag le ne maradjon!"

Mentor: Ladjánszki Márta

Bemutató időpontja:

2021. november 23.,

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások