Színház

Heje-huja vigalom, Jó helyen vagyunk itt

táncelőadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület hívta életre azt a vajdasági táncegyüttest, a Szabadka Táncszínházat, amely autentikus néptáncelőadások mellett színvonalas táncszínházi produkciókat készít, kiváló magyarországi és vajdasági táncosokkal.

A Heje-huja vigadalom, jó helyen vagyunk itt című gyermekműsor már bejárta az egész Vajdaságot, óvodákban, iskolákban, művelődési házakban több száz gyermeknek szerezve felejthetetlen élményt. Az előadás zenei anyaga felöleli az egész Kárpát-medencét, kiragadva belőle a legjellemzőbb, legmegkapóbb dallamokat, ritmusokat. Megszólal számtalan hangszer (hegedű, brácsa, nagybőgő, tambura, citera, klarinét, tárogató, furulya, kaval, harmonika, ütőgardon, dob) és népdal, megzenésített gyermekvers és népszerű gyermekdal-feldolgozás.

A zeneszámok alatt a gyermekek megtanulhatják a nekik legjobban tetsző dalokat, mondókákat, a közreműködő néptáncos pár pedig játszani, táncolni hívja őket. A műsor időtartama 40 perc, utána kézműves-foglalkozást tartunk. Óvodai és iskolai csoportok jelentkezését is várjuk.

Koreográfusok: Gál Nóra, Farkas Tamás, Brezovszki Tamara, Brezovszki Roland, Németh Antal, Farkas Ágnes, Móricz Bence, Szarka Zsolt, Hegedűsné Farkas Lilla

Zene: Lajkó Félix és a Juhász Zenekar

A(z) Hagyományok Háza előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások