Színház

hogy ÉN lehessek ÉN

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium színész II. (színházi és filmszínész szakirányú) képzés, 13. évfolyam előadása)

Egy mondattal leírva, ez az vizsgaelőadás egy identitás keresés történet, Máté Péter dalokkal.
Az előadás két (elsőre) különálló történetet mutat be, ami a végére összeér. Egy mélyszegénységben élő család, akik takarítóként dolgoznak egy kisvárosi művelődési házban, és a szomszédvárosban élő középosztálybeli fiatalok életét vizsgálja, akik életében van egy közös pont. Egy férfi, Péter. Péter egy pszichopatának tűnő végtelenül elkeseredett és megsértett ember, aki mindenkit elhagy, megcsal és becsap. Az előadás szereplői olyan helyzetekbe kényszerülnek, (főként Péter miatt) ahol joggal teszik fel a kérdést, hogy: Ki vagyok én? Ki az apám? Hol voltál? Hozzám jössz feleségül? Miért visznek el? Miért pont ő? A vizsga improvizációkból készült és a saját szövegeink mellett a Kerekasztal Színház és Stúdió K Színház közös Szélben szállók című előadásából épül fel.
Máté Péter dalainak szövegeivel, hangulataival és hatásaival foglalkoztunk és megpróbáltuk a már-már nagyon elcsépelt és elhasznált beidegződéseinket újraértelmezni és komolyan venni.
A fő kérdés, ami kiindulási pontként szolgált: Mit kell vagy mit kellett volna tennem ahhoz, hogy én lehessek én?

Szereplők:
Mirka - Heves Nóra
Juló - Tóth Rea
Doja - Vámberszki Kíra
Bora - Koós Csenge
Zsuzska - Rózsa Gabriella
Zsófi - László Rebeka
Hanna - Varga Anna Zsófia
Sára - Tóth Lili
Péter - Horváth Norman
Máté - Pálfi András
Zenészek: Balog Zita Mária, Fenyvesi Mihály, Madarász Péter

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások