Színház

III. Richárd

dráma, 2 felvonás, 140 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A City Drama Theatre Gavella társulat előadása, eredeti nyelven, magyar felirattal.

William Shakespeare III. Richárdja egy kőkemény politikai dráma, középpontjában a becsvágy, a hatalomvágy és a trónbitorlás állnak, amelyet most Andy Jelčić új fordításában mutatnak be, és amelyet az a rendező állított színpadra, akinek a nevéhez fűződik a Gavella Színház egyik legsikeresebb előadása: a Szentivánéji álom.

A III. Richárd király nagyszabású, szövevényes cselekményszálakkal teli színmű, amely nemcsak a zseniális dramaturgiai fordulatok és a többrétegű viszonyrendszerek miatt a drámairodalom egyik csúcsa, hanem azért is, mert a néző besétál az angol költő érzelmi csapdájába.

Egy olyan szereplő (antihős) kalauzol végig bennünket az eseményeken, akinek tettei távolról sem számítanak erkölcsösnek, mégis lenyűgözi az embert a ravaszsága, éleslátása pedig olyan letaglózó, hogy akaratlanul is követjük őt az útján, és az ő szemszögéből (is) szemléljük az eseményeket.

Lordok és királynők, hercegek és bérgyilkosok fonják a magával ragadó, lebilincselő cselekmény hálóját. Egy olyan világot varázsolnak a színpadra, ahol mindenekelőtt ember az embernek farkasa, és csak azután testvér, fiú, barát, szerető...

Díszlettervező: Aleksandar Popovski

Jelmeztervező: Marita Ćopo

Dramaturg: Dubravko Mihanović

Zeneszerző: Marjan Nećak

Rendező: Aleksandar Popovski

Szereplők: Ozren Grabarić, Andrej Dojkić, Sven Šestak, Martina Čvek, Dijana Vidušin, Sven Medvešek, Živko Anočić, Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Slavica Knežević, Nikola Baće, Ivan Grčić, Đorđe Kukuljica, Filip Šovagović, Anica Kovačević.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások