Színház

Inverz / Sáskajárás

táncelőadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A szegedi Kamakiri Dance Companyt Vörös Balázs alapította 2015-ben, tagjai olyan pályakezdő táncosok, ifjú tehetségek, akik művészi törekvéseiket együtt álmodják színpadra. Munkáikban nagy teret kap a fizikalitás, a kontakttechnika, a lendület kihasználása és a különböző kultúrák mozgásvilágának tanulmányozása, zeneiségük egyedi, ritmikailag izgalmas kísérletekre épül, témáik sokszor filozofikus jellegűek.

Inverz
Előadók: Keresztes Tímea, Lebák Adrienn, Német Klaudia, Pintér Roland, Pócsa Petra, Szabó Nelli
Zenei vágó: Opavszki Máté * Koreográfus: Vörös Balázs

Az Inverz tanulmány a tér pontjainak tükrözéséről, és annak negatív ellentéteiről a tér és a zene dimenzióiban. A táncosok a teret egytől hat pontig bontják, miközben a fényt, a zenét és a mozgás irányait hívják segítségül egymás párhuzamos és negatív visszatükrözéséhez.


Sáskajárás
Előadók: Banga Kata Jozefina, Keresztes Tímea, Lebák Adrienn, Német Klaudia, Pintér Roland, Pócsa Petra, Szabó Nelli Zenei vágó: Opavszki Máté * Koreográfus: Vörös Balázs

A Sáskajárásban a táncosok a világ különböző kultúráinak tradicionális extázisba esési folyamatait mutatják be a kortárstánc mozgásvilágába csomagolva. Erősen törzsi lüktetésű energiákat mozgatnak meg, megmutatva ezzel a múlt kultúráinak értékeit, tisztaságát, illetve törekvését az isteneikkel való kapcsolatteremtésre. Végül görbe tükröt tartanak a mai társadalom céltalan élvhajhászata elé.

A(z) ALTeRRA Kortárs Előadóművészeti Központ a Régi Zsinagógában előadása

Bemutató időpontja:

Hozzászólások