Színház

Janika

vígjáték, 2023.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Fiatalon házasodott össze a vígjátékszerző és a színésznő, a férj az őt féltékenyen túlszerető hitvese oldalán megrémült, hogy örökre vége a szabadságának. Amikor sikeres darabjának próbáira magányosan kell Amerikába utaznia, a Szabadság-szobor megpillantásakor édes mámor fogja el – tizenöt évre ott ragad és új párra lel.
Időközben neje itthon népszerű primadonnává válik, akire a színigazgató épp egy új darab főszerepét bízta: egy 14 éves kamasz megszemélyesítését. Faképnél hagyott feleségéhez szenteste betoppan a hűtlen férj, aki a válást kívánja elintézni. Ám a szerepét ízlelgető színésznő alakítását félreértve eltitkolt gyermekének véli a karácsonyfa alatt villanyvonatozó “ifjút”, az asszony pedig a hitelesség sikerén felbuzdulva élvezettel játssza tovább a szerepet.

Teljes környezetük aggódva figyeli a kialakuló őrültek házát. A férj egy idő után persze megneszeli a cselt, így aztán izgalmas ráérezni, mikor ki vezeti orránál fogva a másikat. Vajon beleegyezik-e Janika “szülei” elválásába? Örökzöld színbűvészet három részben…

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. december 8., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

Polgár Gizi, színésznő
Balla János, színpadi szerző
Malvin, öltöztetőnő
Polgár Elemér, Gizi édesapja
Mariska, Gizi Édesanyja
Adorján Géza, színigazgató
Fenek Jenő, kezdő író
Miss Betty Torday
Korda Gábor, újságíró

Hozzászólások