Színház

Játszd újra, Sam!

komédia, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A "Játszd újra, Sam!", Woody Allen első komédiája, hatalmas siker volt a Broadway-en, és azóta is sikerrel játsszák szerte a világon. A mára már klasszikusnak számító filmes adaptáció, amelyben Woody Allen és Diane Keaton játssza a főszerepet, világszerte nézők millióinak ismerős.

A darab főhőse, Allen, a megtestesült férfiasság szimbólumaként csodálja Humphrey Bogartot a nők körében elért sikereiért. Allent felesége elhagyta, aláásva szexuális önbizalmát, így mély depresszióba zuhant. Legjobb barátja, Dick, és felesége, Linda, különböző furcsa nőkkel próbálják meg összehozni, akik kihúznák a krónikus depresszióból és a lealacsonyító önbizalomhiányból, de szegény Allen minden erőfeszítése ellenére a siker nem akar megérkezni. Linda és Allen, akiket egyesít a közös erőfeszítés - és a válium tabletták - egymásba szeretnek és rövid kalandjuk helyre állítja Allen önbizalmát.

Részlet Ilan Eldad, a darab rendezőjének Woody Allenhez írt leveléből:

Kedves Woody Allen,

Talán egyike vagyok azon keveseknek ebben az országban, akik előbb olvasták a darabot, mint hogy látták volna a filmet. Azóta sem szűnik az az érzésem és hitem, hogy a darab összetevői - a valóság és képzelet keveréke, Allen Felix különleges, keserű humora, a hős belső konfliktusainál a közönség partnerként való bevonása - garantálják a jó, minőségi és szórakoztató színházat.
Ha egy lakatlan szigetre elvihetném Pirandello, Chaplin, a Beatles, Bergman és Hanokh Levin alkotásait, minden erőmmel küzdenék, hogy magammal vihessem Woody Allenét is.

Barátsággal:
Ilan Eldad

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Bemutató időpontja:

2011. augusztus 29., Uránia Nemzeti Filmszínház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások