Színház

Káosz

előadás, 110 perc, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Három hétköznapi nő nem mindennapi csapdákkal teli élete. Sofia, Emmi, Júlia. Finn nők az idegösszeomlás szélén. Három habitus, három válasz az élet kihívásaira, három zsákutca. A gátlásos tanítónő, a gyakorlatias újságírónő és a saját érzelmeit is nehezen kordában tartó pszichoterapeuta. Mindegyiküknek valahol elakadt az élete. Szeretetre vágynak, sikerre, boldog, gondtalan életre, s valahogy minden félresikerül. Vajon tudnak-e segíteni egymáson azok a barátnők, akik a maguk bajaira sem igazán találnak megoldást?

Összevonás fenyegeti azt az iskolát, ahol Sofi a tanít, a nő a feszültséget váratlan dühkitörésekkel vezeti le. Saját páciensével kezd szerelmi viszonyba Júlia, aki egyre kevésbé látja tisztán azt a helyzetet, amely egyszerre édes és etikátlan. Emmi munkamániája miatt egyre kétségesebb, hogy képes-e jó feleség és jó anya lenni, képes-e megakadályozni, hogy problémáira rámenjen a családja. Ami eddig biztos volt, az menthetetlenül szétesik.

A darab érdekessége, hogy a három főszereplőnek saját figuráján túl még számtalan más szereplőt kell megjelenítenie, a nőkön kívül több férfi alakot is. A kiélezett helyzetek ez által is mindig megőrzik ironikusságukat, nem veszítenek játékosságukból, minden gyötrelem, kínlódás, fájdalom idézőjeles lesz, semmi sem halál komoly.



A(z) Kassai Thália Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások