Színház

Kaviár és lencse

komédia, 2020.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Újabb fergeteges komédiával örvendezteti meg közönségét a Szolnoki Szigligeti Színház, Scarnicci és Tarabusi olasz szerzők vígjátékát mutatja be szeptember 25-én.

A darab Nápolyban játszódik a hetvenes években, Nápoly szegénynegyedében, egy igazi dél-olasz család szegényes hajlékában, ahol a népes társaság feje, Leonida Papagatto azzal tartja el családját, hogy előkelő vendégnek öltözve hívatlanul megjelenik a nápolyi előkelőségek pompázatosan terített estélyein, fogadásokon, majd finomabbnál-finomabb falatokkal rejtett zsebeit megpakolva, távozik. Az összelopkodott holmit pedig orgazda szomszédjával áron alul elpasszolja és ebből biztosítja családjának a szerény megélhetést. Egyik fogadáson, hirtelen ötlettől vezérelve, a jelen levő előkelőségekkel Szeretetligát alapít a nélkülöző családok megsegítésére és elsőnek egy igazán rászoruló, nélkülöző családot javasol: a sajátját! A dolog azonban nem várt bonyodalmakat, zavaros helyzeteket eredményez, melyre a szélhámos, gátlástalan Leonida sem számíthatott.

A frenetikus vígjáték, humoros szituációkkal, váratlan fordulatokkal megírt darab sikerre számíthat a Szigligeti Színház művészeinek előadásában. A fordulatos helyzetekben minden szereplő fergeteges alakítást nyújt, élükön a Leonida Papagattot játszó Mihályi Győzővel, aki a megnyerő modorú, jóvágásű, sármőrt, igazi délolasz amorózót alakít, aki azonnal magával ragadja, társasági modorával, biztos fellépésével elbűvöli környezetét, így tudja tervét végrehajtani, előkelő környezetét megvezetni. A főszereplő mellett a többi szerep is remek alakításokra nyújt alkalmat Kertész Marcellának, Gombos Juditnak, Barabás Botondnak, Harna Péternek, Molnár Nikolettnek, akik egytől-egyig élvezettel vesznek részt a komédiában.

Amikor a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója Balázs Péter felkért a Kaviár és lencse színpadra állítására, örömmel mondtam igent, mert a darab lehetőséget ad, kihívást és nemes feladatot jelent egy igazán népszerű, sikeres előadás létrehozására az általam nagyra becsült Szolnoki Szigligeti Színház társulatával.

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. szeptember 25., Szigligeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások