Színház

KCB10

balett, gála

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az idén 10 éves Kecskemét City Balett különleges ajándékkal kedveskedik a rajongóknak és a kortárs balett szerelmeseinek. A születésnap alkalmából három egymást követő estén is balett-előadásban gyönyörködhetnek az érdeklődők a Kecskeméti Nemzeti Színház nagyszínpadán.

2023. november 30-án a varázslatos látványvilágú, humorral tűzdelt lírai mesét, a Szentivánéji álmot mutatjuk be. Szereplőiben mindannyian magunkra ismerhetünk, hiszen ők is - éppúgy, mint ahogyan mi, hús-vér emberek - a szerelmet és a boldogságot keresik több-kevesebb sikerrel Szent Iván éjszakáján.

2023. december 1-jén egy ikonikus előadás tér vissza a színpadra. A Carmen méltán a KCB egyik legsikeresebb produkciója. A féktelenül áradó érzelmek rabjaként a főszereplők megállíthatatlanul sodródnak a tragédiák sorozata felé.

December 2-án pedig egy fergeteges gálaesttel zárul az ünnepségsorozat. A gálaműsor keretében – csakúgy, mint a megelőző két estén – Barta Dóra rendező–koreográfus, művészeti vezető legnépszerűbb munkáiból tekinthetünk meg válogatást. Részleteket láthatunk többek között a virtuóz Mutatvány de la Dance előadásból, amely káprázatos látványvilágával elmosta a határokat a cirkuszi akrobatika és a tánc világa között. Olyan közönségkedvenc előadások emblematikus részletei is láthatóak lesznek, mint a Bánk Bán, a Hattyú, az Anna Karenina, a Rómeó és Júlia, valamint a Traviata. Újra felcsendülnek majd a Bolero lágy dallamai is, amellyel párhuzamban a táncmozdulatok is egyre sodróbbá válnak, míg végül egy katartikus táncban olvad össze zene és táncművész.

Táncolják a Kecskemét City Balett jelenlegi és volt tagjai!

A(z) Kecskemét City Balett előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások