Színház

Kerengő / Metamorfózis

táncelőadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kerengő

A KET Ifjú Koreográfusok Fóruma című pályázatának keretében évente lehetőséget kap három fiatal a bemutatkozásra. A tavalyi nyertes Simkó Beatrix, aki Kerengő c. koncepcióját készítette el a társulat táncművészeivel.

"A Kerengő koncepcióját Samuel Beckett szövegnélküli darabjai inspirálták. Bizonyos mozgásképleteken és mintákon keresztül hogyan lehet azok minimalizált variációit adott személyekre alkalmazni. Az ismétlés, a szerkesztettség és a tömeg mozgatása egyszerre jelenik meg, mint feladat, s ezek gyakorlati megvalósítása és új struktúrák létrehozása a cél" Simkó Beatrix

Zene: Boros Levente
Látvány: Dömölky Dániel
Mentor koreográfus: Kun Attila
Koreográfus: Simkó Beatrix

Metamorfózis

"A Közép-Európa Táncszínház (KET) által 2015-ben útjára bocsátott K-Arcok sorozat a társulat egyik legelőremutatóbb és egyben legrizikósabb projektje". (Králl Csaba, Élet és Irodalom)

Az előadás egy, az őrület határán lévő ember személyiségváltozásait kutatja. A harminc perces szóló olyan horror és thriller filmekből táplálkozik, mint Stanley Kubrick Ragyogás, vagy Lars von Trier Antikrisztus című filmje. (?) A darab célja nem a teljes megértés, hanem az egymást átfedő realitások metszetén keresztül az átalakulások tettenérése.

Előadó: Horváth Adrienn
Fény: Fogarasi Zoltán
Jelmez: Béres Móni
Külön köszönet: Kapitány Tamás, Mádi László
Koreográfus: Halász Gábor

A(z) Közép-Európa Táncszínház előadása

Hozzászólások