Színház

Kóbor csillag

zenés játék, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A zenés színpadi játék Antoine de Saint-Exupéry élete és művei alapján készül. Mozaikszerűen szerkesztett szövegekből, dalokból és koreográfiákból születik meg a debreceni ősbemutató, a Kóbor csillag. "Amit gyűjtöttél, az nem készlet az életre, hanem méz a méheknek az örökkévalóság telére."

Antoine de Saint-Exupéry a legtöbben A kis herceg alkotójaként ismerik. Sokan azt is tudják róla, hogy pilóta volt és repülős könyveket írt, például Az ember földjét meg az Éjszakai repülést.

Életét mindig is legenda övezte. Az ÍRÓ és PILÓTA, aki civil biztonságát és alkotói nyugalmát is feladta azért, hogy a hazájáért harcoljon. Évekkel 1944. július 31-i eltűnése után sokan tudni vélték, hogy valójában nem halt meg: felderítő gépét ügyesen elrejtette a svájci hegyek között, és félrevonultan a világtól, egy kis hegyi kunyhóban csak az alkotásnak él, tán egészen a mai napig...

Gyermek- és fiatalkorába édesanyja, Marie Exupéry versein, valamint anyjához írt, később szintén publikált levelein át, és feleségének visszaemlékezésein keresztül pillanthatunk be.

A fenti forrásokból táplálkozó, mozaikszerűen szerkesztett szövegekből, dalokból és koreográfiákból születik meg a debreceni ősbemutató, a Kóbor csillag.

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. március 30., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások