Színház

Közép-Európa Táncszínház: Ketten

táncelőadás, 45 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Duóforma, közös tánc, együtt, folyamatos kölcsönhatásban való létezés.
A személyiség vizsgálata az individuum nélkül.
Az Én elhagyása és behelyettesítése a Mi fogadalmával.
Folyamatosan változó, dinamikus, építő, romboló helyzetek.
Az értelmezés lehetőségét a közönség kezébe adjuk, hiszen mindannyian különböző személyes történelemmel és referenciákkal rendelkezünk. A darab szerkezete epizód-szerű, elősegítve a megértés személyes élményét, megteremtve az igazi kapcsolatot mű és néző között.

„Állandó párbeszéd, két test között, az előadók és a közönség között, valamint az értelmezés és az érzékelés között. Erre a narratívára szeretném építeni a darab vázát, az előadókkal szorosan együttműködve, hogy egy igazán személyes fogalmazási módon szólalhasson meg a darab művészi problémafelvetése. Nagyon érdekel a duóforma, a közös tánc, az együtt, folyamatos kölcsönhatásban való létezés. A személyiség vizsgálata az individuum nélkül. Az Én elhagyása és behelyettesítése a Mi fogadalmával. Folyamatosan változó, dinamikus, építő, romboló helyzeteket szeretnék bemutatni a darab folyamán, az értelmezés lehetőségét a közönség kezébe adva, hiszen mindannyian különböző személyes történelemmel, valamint referenciákkal rendelkezünk. A darab szerkezetét nem narratívan, hanem epizód-szerűen képzelem el, elősegítve a megértés személyes élményét a befogadók számára, megteremtve az igazi kapcsolatot a mű és a néző között.”
/Mészáros Máté/

Mészáros Máté először a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett szólistája lett. Később olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Sharon Eyal vagy Myriam Naisy, hat éven át pedig a Wim Vandekeybus vezette Ultima Vez társulat tagja, asszisztense, társalkotója volt. Koreográfusként és oktatóként Olaszországban, Norvégiában, Spanyolországban, Portugáliában, Kanadában és Ausztráliában dolgozott. A darabhoz Mádi László, a KET művészeti munkatársa, táncos-koreográfusa szerezte a zenét.

Előadók: Barna Krisztián, Dabóczi Dávid, Bozsányi Liliána, Gyevnár Réka, Joó Renáta, Ungi Krisztián 

A(z) Közép-Európa Táncszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások