Színház

La Mancha lovagja

musical, magyar, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Az életet nem olyannak kell elfogadni amilyen, hanem amilyen lehetne!" kiáltja Cervantes-Don Quijote. Igen, amilyen lehetne... Ha a szeretet, elfogadás, gyöngédség, szolidaritás uralkodna a világban.
Jobbá tenni a világot! Ez Alonso Quijana, a La Mancha tartományban élő, idős vidéki nemes célja, mikor magára ölti a ?búsképű lovag" jelmezét, mikor elindul megvívni harcát a jobbsorsra hivatott Emberért.
A történet keretjátéka az inkvizíció börtönének pokla, amelyben a legalantasabb emberi hierarchia törvényei szerint élnek gyilkosok, tolvajok, kurtizánok. Ide száll alá az író Cervantes, akit "eretnek" eszméi miatt vizsgál az inkvizíció. Tárgyalására várva először e lealacsonyult, az életből kiábrándult emberi közösség előtt kell megvédenie kéziratát, s főhősének, Don Quijote-nak megelevenített történetével (színház a színházban) kell bizonyítania, hogy a hit és a szeretetbe vetett bizakodás kilátást adhat és vissza tudja szerezni a kiábrándult ember számára az élet értelmébe és az emberi méltóság erejébe plántált reményt.
25 év után tér vissza a Gárdonyi Géza Színház színpadára a szélmalomharcos-búsképű lovag meghatóan szívbemarkoló története, hogy e nagyszerű musical felejthetetlen dalaival, zenéjével és időtálló üzenetével új generációkat hódítson meg.

Továbbá:
IVÁDY ERIKA, SATA-BÁNFI ÁGOTA, PILISY ATTILA + 3 FŐ KAR
GG Tánc Eger:
EMŐDI ATTILA, JONI ÖSTERLUND, KELEMEN DOROTTYA, SCHLÉGL ANDRÁS, SZELES VIKTÓRIA,
TÓTH KAROLINA, TÖRTELI NADIN, VARGA KRISTÓF

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. március 24., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

Don Quijote (Cervantes)
Sancho (szolga)
Az inkvizíció századosa
A fogadós (komrányzó)
Dr. Carrasco (a herceg)
A házvezetőnő
A borbély
Pedro, fő öszvérhajcsár
Fermina, szolgáló

Hozzászólások