Színház

Lábnyomokban

előadás, japán, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Figyelemre méltó vendégjátékot üdvözölhetünk Magyarországon: ez az előadás nyerte a 2007-es Szöuli Színházi Fesztivál nagydíját, a legjobb színmű, illetve a legjobb rendező díját, majd ugyanabban az évben a Szapporói Színház Fesztivál (Japán) különdíját. A rendező, Kim Gvangbo munkái gyakran kerülnek a figyelem középpontjába Koreában, mióta 1994-ben létrehozta saját társulatát, a Chungwoo-t. Számos díjat nyert, köztük 2003-ban a legjelentősebb koreai napilap "következő generáció rendezője" címét.
A szerző, Ko Jonok egyike a kevés koreai drámaírónőknek. Műveiben a meglepően mély emberábrázolás mellett a mai koreai társadalomban megbúvó problémákra koncentrál.
A fekete humorral és abszurd részletekkel fűszerezett darab egy kisvárosi rizsboltban játszódik, ahova beköltözik egy festő. A boltban korábban rejtélyes gyilkosság történt. A festő a környékbeli lakók nyomására rizst kezd árulni, s a zsákokra festett képeivel egyre nagyobb hírnévre tesz szert. Végül még a gyilkost is elfogják... Egy történet a tér és az ember viszonyáról a mai Koreából.

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2009. szeptember 23., Merlin

Stáblista:

Szereplők

Felesége
Vendég 1.
Vendég 3.
Vendég 2.
Vendég 4.
Ingatlanügynök

Alkotók

Hozzászólások