Színház

Legendák színháza – A nagy Karinthy-kalandtúra

felolvasószínház, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Fráter Zoltán irodalomtörténészt idézve: „Karinthy népszerűsége arra is példa, hogy az irodalmi érték és szélesebb olvasói érdeklődés megtalálhatja egymást…” Hasonló céllal született, vagy ha úgy tetszik, Karinthy „útmutatása” alapján: a közönségsiker szótól meg nem rémülve, mégis irodalmi igénnyel működik a Talány Akusztik zenekar is.

A Madách Színházban Jean Valjeant alakító színész-zeneszerző, Zöld Csaba és a népszerű, elismert költő, Schwalm Zoltán – akinek Gershwin szerelmei / Szép napot! című kötetét nemrég adta ki a Napkút kiadó, amit a 89. Ünnepi Könyvhéten, június 10-én dedikál a szerző – immár lemezanyaggá érett repertoárt állított össze. Az együttes énekesnője: Korponay Zsófi, gitáros-énekese: Blazsovszky Ákos.

Az Újnyugat Irodalmi Kör és a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum közös előadása (Legendák színháza – A nagy Karinthy-kalandtúra, 2018. június 8, 18 óra) egyszerre felolvasószínház és koncert, amely egyfajta irodalmi tükörben mutatja be Pest-Budát, részben Karinthy szövegei, részben a kortárs alkotók nézőpontjából. Az előadás főtámogatója: Budapest Főváros Önkormányzata, támogatója: a Bolyhos Pálinkafőzde.

Az est különlegessége, hogy meghívott kortárs írók, költők és hazai sakklegendák (Krizsán Edith – női nemzetközi mester, magyar bajnok, és Tompa János – nemzetközi sakkmester, volt szövetségi kapitány) is részesei lesznek a közös színházi játéknak. Mi több, szimultán-játékra készen várják a publikumot! Az előadás után pedig újszilvási pálinkakóstolóra várják a nagyérdeműt.

A(z) Újnyugat Irodalmi Kör és Talány Akusztik előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások