Színház

Levelek

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes fennállásának harmincadik évfordulójához közeledik. A Levelek című előadás részben összegzés, amelyben - a 2003-ban létrehozott Pesovár Ferenc Néptánc Suli Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény növendékei segítségével - "megírják" az elmúlt három évtized eredményeit. A Levelek az együttes történetének egyik szakmailag és emberileg egyaránt legkiemelkedőbb közössége, a mostani felnőtt tagozat első önálló műsora. Ez az előadás arról is szólhatna, hogyan jutott el az egykori Cseppforrás Táncegyüttes tagsága, végigjárva valamennyi lépcsőt, a felnőtt együttesig. Mennyi minden történt velük azóta, hogy eltáncolták a Hopp mókuskát, a Vásárbant, a Mezőföldi táncokat és a Leánylopást. Hogyan lettek a Forrás történetének egyik legkiemelkedőbb közössége, és mára az együttes meghatározó jövője.

Ám a Levelek egészen másról szól. Levelek jönnek-mennek, elvesznek, elégnek, előkerülnek. Levelek: meghatározzák életünket, örömet szereznek, bánatot okoznak, sorsokat pecsételnek meg. Levelek jó hírekről, szerelemről, halálról - örökre megváltoztathatják az életet. Levelek, amelyek érkezését remegve várjuk vagy rettegve féljük. Ez a műsor az élet leveleiről szól. Az előadás különlegessége a zenekar, Pál István "Szalonna" és bandája, valamint annak a Pál Lajosnak a jelenléte, aki a magyar népzene egyedülálló alakja, s akinek a tudása felbecsülhetetlen. Ő maga az élő és látható szeretet, aki hihetetlen alázattal foglalkozik a fiatalokkal, és lassan tiszteletbeli százhalombattainak tekinthető, hiszen a Summerfest a külföldi zenészek számára a világzenekar miatt egyet jelent Pál Lajossal.

Közreműködik: Pál Lajos, Pál István "Szalonna" és bandája, a Nagyforrás Néptáncegyüttes táncosai (tánckarvezetők: Zsille Dóra, Nemecsek Levente)

A(z) Müpa előadása

Stáblista:

Hozzászólások