Színház

Lorca-est

előadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Lorca nemcsak a tájjal, az emberekkel, a szokásokkal, a zenével és a tánccal él bensőséges kapcsolatban, de képes úgy életre kelteni ezt a szenvedélyes valós-játékos földet, hogy mi is átélhetjük Andalúzia minden színét, illatát, történését. Beavatottá tesz minket, s így megélhetjük a duendét, ezt a földből sugárzó őserőt, amely segíthet minket a földi dolgok elviselésében, mert az öröm, a szenvedés, a sírás, a fájdalom, a szerelem, a féltékenység, a születés, a halál nem bír földrajzi határokkal.
Lorcát mondani mindig nagy viadal. És nagy felelősség. Pontosnak kell lenni. Mert a megszólaló érzés őszinte kell, hogy legyen. Mert a gyermekek őszinték. Fenségesnek is, mert a torreádorok fenségesek. Esendőnek is, mert az ember esendő: a magányával, a sikolyával."
Havas Judit

Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész, évtizedek óta az ELTE irodalom, beszédkultúra és beszédművelés tanára. A magyar líra avatott tolmácsolójaként előadóesteket tartott és konferenciákon képviselte kultúránkat Európa számos országában és a tengeren túl. Számos díj kitüntetettje. Illés János 14 éve gitározik, ebből 4 éve flamencót. Sajátos játékstílusát a hagyományos, tradicionális flamenco és a modern zenei elemek vegyítése jellemzi. Bajnay Beáta táncos-koreográfus 16 éve foglalkozik flamenco-tánccal. Elkötelezett hazai művelője és közvetítője a műfajnak. Kísérletező típus, szívesen keveri a régit az újjal.

A(z) ALTeRRA Kortárs Előadóművészeti Központ a Régi Zsinagógában előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások