Színház

Maffia

előadás, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A showban a '20-30-as évek gengsztervilágát mutatjuk be a tánc nyelvén. A cselekmény korhű század eleji páros táncokkal - charleston, boogie-woogie, swing, lindy-hopp - kiválóan illusztrálja ennek az izgalmas és eseményteli korszaknak minden lélegzetvételnyi pillanattöredékét. Ismert dallamok csendülnek fel az előadásban: a Parla piú piano, A keresztapa című filmből, valamint a Roxanne muzsikája.
A táncokat egy gengsztertörténet fogja össze:
- Matrózok érkeznek a városba, ahol az első italozás közben kizsebelik őket a helyi mulató csábos hölgyei. A megszerzett összeget a kisváros maffiafőnökéhez viszik, de egyikük magának is akar a pénzből. Ám a Don ezt észreveszi, s kegyetlen ítélettel halált mond a lányra.
- A kijelölt végrehajtó a maffia egy fiatal legénye, aki - meglátva a gyönyörű nőt - képtelen elkövetni a gyilkosságot. Az első pillanattól vonzalmat érez iránta, s gyengeségében elereszti. A rettegő teremtés a helyi nyilvános házba menekül, ahol az örömlányok próbálják elrejteni.
- Mindeközben a szerelmes ifjú maffiózó visszatér a Donhoz, s jelenti: megtette, amit kellett, megölte a lányt. Bizonyítékul megmutatja a rózsát, amit a "halott" lánytól vett el.
- Minden megoldódott - vagy mégsem... Egy másik fiatal maffiózó, a szépfiú éppen a kuplerájban múlatja idejét, és meglátja a rejtőzködő fiatal lányt. Hidegvérrel ráncigálja a Don elé, leleplezve ezzel a két ifjú szerelmest - valamint társa gyengeségét.
- A teljhatalmú gengszter véres leszámolásra készül... és a pisztoly eldördül.

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. február 6., Thália Színház

Hozzászólások

10/10
borzaska 2009 febr. 07. - 08:02:58 10/10
gyönyörû élményt nyújtottak ezek a fiatalok. köszönjük. remélem lesz még elõadás!