Színház

Márió és a varázsló

dráma, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Pinceszínház színpada átalakul Chipolla játékterévé. A nézők nemcsak kivülállók az előadásban, hanem részesei, játékai a varázslónak, Chipollának, mint Thomass Mann hősei.
Az író által elbeszélt személyes jellegű történet a minden időkben érvényes, riasztó,ellenszenves hatalom jelképét jeleníti meg a varázsló Cipolla lovag figurájában.

"Hiszed-e, hogy már régóta észrevettelek? A magadfajta fickókat különösképp kedvelem. Ezek az én embereim. Nyilván kemény legény vagy. Azt teszed, amit akarsz. Vagy előfordult már, hogy nem tetted azt, amit akartál? vagy éppen azt tetted, amit nem akartál? Amit nem te akartál?"

E komor megjelenésű kiégett lelkű bűvész-ripacs, az alkohol és a lovaglóostor csattogtatásával, az emberi méltóság megalázásával, hipnózissal teremti meg visszataszító sikereit. A jövő irányításnak képét varázsolja elénk, mellyel szemben tehetetlenek vagyunk.
Az ellenszegülő fiú kudarca példázza a megaláztatás folyamatát. A drámában a kiút az egyszeru pincérfiú, Márió rettenetes, szörnyű, végzetes, egyben mégis "fölszabadító" befejezésében rejlik.

A(z) Szegedi Pinceszínház előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások