Színház

Matt Mattox Emlékére

táncelőadás, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zachár Lóránd: SEC
A születés és a halál misztériuma örökös és megválaszolatlan kérdéseket vet fel bennünk.
Már fogantatásunk pillanatában részesei vagyunk a halálnak az idő kikerülhetetlen örvényében süppedve végzetünk felé. Normális körülmények között nincs indok, ami megmagyarázhatja, vagy akarat, amely befolyásolhatja ezeket a folyamatokat. Életünkről és halálunkról nem mi döntünk.
Létezhet tehát egy hatalmas tudat-halmaz, egy végtelen gondolat, amely az általa kreált világban organizálja egyéni létünk fizikai szükségét vagy szükségtelenségét. Számunkra, emberi lények számára egy felfoghatatlanul óriás intelligencia töredékei lehetünk, gondolatszállítók, akik újabb és újabb tapasztalatokkal tágítják az Univerzum határait.
Fizikai létünk végén lepereg előttünk életünk filmje. Teremtőnk, az óriástudat számára talán ez az a pillanat, ami igazán fontos, mert ekkor, végső gondolatunk utolsó szikrájaként lövelljük felé egy egész élet tapasztalatait.
Táncolják: Bermond Charlotte, Korzylecka Sofiane, Andrei Laureline
Koreográfus: Zachár Lóránd

Raza Hammadi: Tavaszi áldozat
Stravinsky balettzenéi közül a Tavaszi áldozat lesz látható a Budapest Táncszínház előadásában. A Tavaszi áldozat alapgondolata már a Tűzmadár befejezése után megragadta Stravinsky képzeletét, egy orosz pogány-kori szertartás látomása, amelyben a tavasz ébredését - a természet újjászületését - egy ifjú emberi lény feláldozásával köszöntik. Az újjászülető tavasz ünneplése végzetes szertartásba torkollik.
Előadó: Budapest Táncszínház
Koreográfus: Raza Hammadi

A(z) Budapest Táncszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások