Színház

Megharapott / Bitten

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hát én nagyon szeretem a nőies nőket. Imádok nőnek lenni, minden bájával együtt. Erős, szeretettel teli. Nem hiszem, hogy van olyan, hogy ideális nő. Ennek így nincs értelme. Az ideális nő szőke, barna, vörös és van legalább egy magassarkú cipője. Szerintem nincs ideális nő, mert ez azt feltételezi, hogy nem mindenki ideális. Egy nő legyen szép, jól ápolt, mosolygós, kedves, kisurgázása legyen. Az ideális nő kedves, kicsit anyáskodó, gondoskodó, felelőségteljes, céltudatos, szép és csinos. És szerintem még fontos, hogy tisztában van magával és hogy férfiként kezeli a férfit, és hogy jól tud főzni. Az ideális nő szerintem, szép. Az nagyon fontos! A számomra ideális nő legyen szép, kedves. Az ideális nöt, az ideális nőiséget számomra megtestesítheti akár egy férfi akár egy nő. Olyan dolgok, amiket az anyai szereppel asszociálok. De nem feltétlenül. Az ideális nő számomra majdhogynem inkább a nem ideális. Az, aki ezen ideák nélkül, szabadon tud élni.

Én szeretek nőnek lenni. Meg vagyok elégedve a nememmel. Nőnek lenni nagyon jó. Nőnek lenni a teljes szabadság a gondolkodásban. Élvezem azt a szabadságot, amit ma nőnek lenni jelent. Hordhatok nadrágot és hordhatok ruhát, ha úgy tetszik. Lehetek sminkkel vary smink nélkül. Lehetőségem van az érzelmeimet kifejezni. Szabadon sírhatok, míg azt gondolom, bogy a férfiak talán nem érzik magukat annyira szabadnak, bogy megmutassák eat az oldalukat. Nem tudom, hogy nő vagy férfi szeretnék-e inkább lenni. Egyik sem igazán. A szerveink, azokat nem tudjuk figylemen kivül hagyni, az van amink van, de azon túl, az emberi lény lényegében nincs olyan hogy férfi vagy nő.

A koreográfusokról:
Buday Enikő és Kovács Kata az L1 Egyesület rezidenseiként dolgoznak a 2013-as év folyamán, ahol az egyesület igyekszik elősegíteni, kapcsolatokhoz juttatni felvállalt művészeit egy éven keresztül.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 20., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások