Színház

Mr. és Mrs.

komédia, 2 felvonás, magyar, 2011.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol öt jelenetes komédiában! 

Az Életfa Program támogatásával Peter Quilter kortárs angol szerző komédiája igazi jutalomjáték két kiváló színésznek. A Mr. és Mrs. megszületése óta hatalmas sikerrel fut világszerte, Magyarországon elsőként Verebes Linda és Pindroch Csaba bravúros alakításában láthatja a közönség. A fordulatos, hol felhőtlenül szórakoztató, hol szívbemarkoló, de mindig mélyen emberi és őszinte történet 5 jelenete a férfi és nő kapcsolatának örök dilemmáit járja körül. Egyáltalán hogyan lehetséges, hogy két embert menthetetlenül összesodor a sors? Máshogy élnek, mást akarnak, mások a szokásaik és bogaraik - és valamiért mégsem tudnak elszakadni egymástól. 

Senki se csodálkozzon, ha otthon, az előadás után mintha másképp nézne tükörbe.

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
Vivikatze 2015 máj. 05. - 08:26:37 5/10
Összességében csalódás volt a darab. A legelsõ jelenet volt a legjobb, tele poénnal és életszerû volt az egész szituáció... Na de a többi? Inkább nem minõsítem. Innen látszik, még a jó színészek sem tudnak ****-ból várat építeni. Csakis az elsõ jelenet miatt 5/10.
offtopic
kissmekate 2012 dec. 21. - 14:19:02
Kedden volt egy kis ünnepség a Játékszínnél. Zenével, jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral vártak/kínáltak meg bennünket és minden színházrajongót. Köszönjük a színháznak ezt a kedves gesztust!
http://szinhaz.hu/budapest/49807-utcai-akcioval-unnepelt-a-jatekszin
8/10
surviver 2012 jan. 09. - 10:43:38 8/10 Előzmény Csiraf
A Mr és Mrs éppen szombat délutánra való könnyed, szórakoztató darab.
Nekem az elsõ jelenet tûnt a leghumorosabbnak, de mind az 5 jelenet életszerû volt. Az kétségtelen, hogy P.Cs. játéka erõteljesebb volt, de ne csodálkozzunk V. Lindán, elég volt szegénynek a förtelmes apja mellett felnõni.
1/10
Csiraf 2012 jan. 07. - 20:47:51 1/10
A színházról: nem helyre szóló jegyeket árulnak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik - ezelz tulajdonképpen nincs is gond, csak annyi, hogy az érkezettek szépen sorrendben állva várhattak fél órát, míg bemehettek a terembe, 5 perccel kezdés elõtt. A székek iszonyú kényelmetlenek, de nevezzük ezt is inkább csak apróbb kellemetlenségnek, mondhatni igazán nem nagy ár egy szelet jó színházért.

A darabról: már az elsõ jelenet sem volt erõteljes, de ugye az ember fia/lánya akkor még remél, nyugtatgatja magát, hogy csak "be kell melegedni" a színészeknek, rá kell hangolódni. Sajnos a remények meghaltak ma délután a Tivoli családias hangulatú nézõterén, a darab javulása helyett csúfos mélyrepülésben volt részünk. Pindroch Csaba alakításaiban lehetett ugyan elenyészõ mennyiségû humort felfedezni, de ez nem kompenzálta a színtelen, szagtalan jelenetek minõségét, vagyis inkább minõsíthetetlenségét. Verebes Linda egyetlen szava, mozdulata sem hatott valódinak - úgy tûnik, ez a képesség már nem kritérium ebben a szakmában.

Kár, nagy kár, de nem baj, nem csüggedünk. A következõ majd jobb lesz. Nélkülük.
9/10
bodri 2011 okt. 03. - 09:05:37 9/10
Nagyon szórakoztató kis darab, mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek volt/van/lesz párkapcsolata és nevetni vágyik magán vagy másokon!