Színház

Mu Terminál B Est

előadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A MU Terminál olyan tánc-, és mozgásszínházi műhely, ahol a táncművészeti iskolákban végzett, fiatal táncosok egy évadon keresztül dolgoznak együtt koreográfusokkal, rendezőkkel és a klasszikus balettől, a kortárs táncon át a jógáig különböző oktatókkal. A képzés résztvevői egy éves védettségben, a társulati munkát modellező környezetben élik meg a színházi közeget. Csapatmunkát végeznek, miközben egymástól eltérő alkotók felfogásával, a hazai és nemzetközi tánc és színház jeleseinek munkamódszereivel ismerkednek meg, és a számukra tartott, rendszeres kurzusokon vesznek részt, végül pedig színpadra lépnek az itt készülő előadásokban. A műhely a pályakezdők számára kihagyhatatlan lépcsőfok a táncművésszé válás útján. Megadja azt a szakmai tudást, amelyet csak a folyamatos táncképzés és a színpadi munka együtt nyújthat. A MU Terminálban végzett fiatalok az itt szerzett tapasztalataik birtokában tehát egyértelműen jobb eséllyel indulnak a pályán.

A MU Terminál Műhely 2006-2007-es évfolyamának második bemutató estjén újabb két -ezúttal hazai- koreográfus: Kun Attila és Juhász Kata műhelymunkáját láthatja a közönség.

Kun Attila koreográfiája komoly szakmai múltjából származó, meglehetősen sokrétű -a klasszikus balettől a nyugat-európai kortárs táncig terjedő- tapasztalatai nyomán kiérlelt formanyelvére épül. A Terminál tagjaival folytatott műhelymunkájához a PRevolution Dance Company két kiváló táncosát, Nemes Zsófiát és Szabó Csongort hívta segítségül. Az alkotófolyamat során a hangsúlyt arra helyezték, hogy a táncosok találkozzanak és konfrontálódjanak a professzionális munka valódi elvárásaival a minőséget és a tudatosságot tartva szem előtt.

Juhász Kata ? a Műhely művészeti vezetője - Próbafelvétel című munkájában kísérletet tesz a kötött koreográfiák rögtönzött helyzetekkel való kombinálására. A darabban a táncosok kreativitására és improvizációs képességeire épít, ösztönözve őket saját színpadi karaktereik megalkotására és kidolgozására.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. március 16., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások