Színház

my name is I LOVE YOU

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A my name is I LOVE YOU szerelmi történet kevés szóval, sok mozgással. Tetszik, nem tetszik, szükségünk van valakire, akihez erős érzelmi szálak kötnek. Ez a motívum mindvégig jelen van a történetben, igaz egy kissé gyermeteg módon, de ha azt mondjuk, ostobán pontosabban fogalmazunk. Számunkra az ostobaság egyáltalán nem negatív szó. Nélküle érzéketlenebbek és boldogtalanabbak lennénk. Az előadás próbái közben döntöttünk úgy a rendezővel Kitagawa-val, hogy a beszélő, instruáló/mesélő színészt "külön ültetjük" a mozgó színészektől, miáltal váratlan őrültségeknek nyílt tér.

A társulatról:

A FAI FAI Társulattal a japán kortárs mozgásszínházak új generációja jelentkezik először Magyarországon. A tokiói társulatot Yon Kitagawa alapította 2004-ben, akinek elege lett abból, hogy mások által bejáratott, áporodott, színházi kliséket ismételgessen. A FAI FAI szarkazmussal és érzékenyen reagál a világ dolgaira, történeteit humor és szeretet lengi át. Előadásaik saját élményeken alapulnak, és improvizációkon keresztül nyerik el végleges formájukat, öniróniával, néha vad őszinteséggel tárva fel a színészek egyéniségének rejtelmeit, szerelmi botladozásait. Egyszersmind tükröt tartanak a mai japán társadalomnak, kritikusan, de nem rosszindulattal.
Igen népszerűek Tokióban, ezt díjak, elismerések sora jelzi. A Tokyo Performing Arts Market fesztiválon bemutatott my Name Is I Love You, most Budapesten is látható előadásuk hozta meg számukra az első nemzetközi sikert: Budapest után a ljubljanai Mladi Levi Fesztiválra, ősszel pedig a berlini Theatre der Welt-re hívták meg az előadást.
Magukról írják:
"Minket tényleg teljesen eltölt az az érzés, hogy élünk és éberek vagyunk. A FAI FAI-val dolgozva szabaddá válunk a politikától, meg a világ összes nyűgétől. Egy olyan generációból érkezünk, mely szereti a képzelet drámáját, a művészet valóságát, a mozit, a TV-t, a pletykát, a pop zenét, az animációt. A FAI FAI azon mottó jegyében táncol és játszik egy Tokió nevű megapoliszban, mely telis tele van irodistákkal, varjakkal és hányadékkal, hogy 'mi globálisak vagyunk, elgondolkozunk a dolgokon, felelősséget érzünk szűkebb környezetünk iránt'."

A(z) Szkéné Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. augusztus 14., Szkéné Színház

Stáblista:

Hozzászólások