Színház

Nem bánok semmit sem

zenés játék, 75 perc, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Legentov orosz származású, Bulgáriában élt író műve a ?Nem bánok semmit sem? című zenés játék, amely annyiban különözik a többi, Piafról írt számtalan játéktól, hogy az énekesnő élethelyzeteit úgy dolgozza fel, hogy az mentes minden ?sztárságtól? vagy felmagasztosítástól, idealizálástól ? egyszerűen egy olyan emberről van benne szó, aki énekel.

A játék során részesei leszünk Edith Piaf életének fontosabb állomásainak: egy olyan élet pereg le előttünk, amely tele van magánéleti tragédiákkal. A szerző olyan embert ábrázol, aki körül elhullanak sorban azok, akik szerelemmel, szeretettel, barátsággal kötődnek hozzá: vagy meghalnak, vagy egyéb személyes tragédiák részesei lesznek, így Piaf egy végtelenül magányos alakként éli le az életét.

A díszleteket és jelmezeket a szegedi Pap Janó készíti az előadás számára: egy valódi párizsi teret, utcácskát igyekszünk a Pelikán Terembe varázsolni, ahol a nézők is részesei lesznek a játéknak. A darabot kifejezetten Váradi Eszter Sára számára kerestük elő, hiszen ő már régóta foglalkozik Piaf-dalokkal. Érdekessége a darabnak, hogy rajta kívül mindössze három színész játszik benne, és minden színész nyolc-kilenc különböző figurát játszik el Piaf életéből.
(Pozsgai Zsolt)

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások