Színház

Nick Carter

zenés színmű, magyar, 2011.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Hölgyeim és Uraim! Itt látható és megtekinthető a világ legnagyobb gonosztevője! Zongorán kíséri a legszerencsétlenebb áldozat, egy csodaszép kis hölgy, ki a billentyűkön Czerny B-dur etűdjét játssza, valamely kísérteties ügyetlenséggel!

Csak tessék, tessék, rendőröknek, tűzoltóknak ingyenes!"

A(z) Titkos Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2011. május 15., Titkos Társulat

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
FElepHánt 2011 máj. 20. - 13:42:51 8/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

NICK CARTER Kárpáti Péter FÜGE Fogasház
Akadozó ál-civil szöveggel indul, szerencsére Bánki Gergely elsõ dr.Quartz-i mondata egybõl tömény színházi élményt sejtet. Nick Carter ellenlábasával míves dialógusban hadakozik, az abszurd szituációkat gyilkos humor fûszerezi. A viaskodók felváltva gyõzedelmeskednek, a szellemi párbaj rövidesen kezes-lábas fizikalitásba csap át.
Kárpáti Péter futószalagon szállítja az ötleteket, a textus szépen megmunkált, a rendezõi értelmezés pazar színészi játék lehetõségét teremti meg. Nick Carter: Kovács Krisztián újabb nagyszerû alakítással bõvíti az utóbbi idõkben egyre gazdagodó sikersorozatát. Ha kell, gólyalábakat növeszt, harc esetén pedig sárkánykarmokat. Csöndes dikcióján átsüt az elmélyült felkészülés tudatossága, extrém létezésében is koherensen hiteles.
Láng Annamária fertály óráig éppen hogy elviselhetõ szintetizátzor-pötyögésekkel csúfolja meg a klasszikus zongora-iskolát, belépve a cselekménybe, annál vonzóbbá válik. Delejes alakja mágikus áramkörökkel hálózza be a színpadot, végletes dominája a szereplõk mellett
az egész közönséget is lenyûgözi. Nagy kár, hogy erõsen felajzott állapotunkban váratlanul hagy el minket, bukósisakba rejtve démoni fenségét, szó nélkül távozik.
Ez a darab lefejezését jelenti, valahogy nincs is vége, a köznapi diskurzusba való visszatérés lelohasztja az ünneplésre vágyó kedélyeket. Barkácsoljunk má' egy fáintos finálét!
De ebben az állapotában is jelentõs tett, három színész-egyéniség, tenyérnyi térben megvalósított, abszurd jutalomjátéka.