Színház

Nyugtalan szóbeli kardiogram kortárs bolgár és magyar költőnők verseiből

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az etűdök sorozata öt színésznő közös munkájából áll össze, akik nem csupán közvetítik a versek üzenetét, hanem saját érzéseikkel újraértelmezve új formában sugározzák ki azt a közönség felé.
Az előadás szövege hét bolgár és két magyar költőnő verseire épül: Penka Vatova, Ana Bojanova, Szofija Nesztorova, Cveta Szofronieva, Nadezsda Zaharieva, Elka Dimitrova, Iszkra Angelova, Balla Zsófia és Szabó T. Anna szavai hangzanak fel.
A produkciót a fájdalomnak és az élet szomjazásának, a sebnek és simogatásnak, az erőszaknak és könyörületnek a gyilkos tempó és a nyugalom falai közé zárt világában való keresés és öntudatra ébredés hangulata itatja át. A kortárs szövegek mély tradíciókból eredő rituális mozdulatokat, hangokat és dallamokat csalnak elő. Hagyomány és modern kifejezésmód találkozik. A merész formai megoldások az előadást egyszerre szokatlanná és teljes egésszé teszik.
Részt vesznek: Evgenija Angelova, Dajana Dimitrova, Anna-Valerija Gosztanjan, Angelina Ruszeva, Konsztantina Szamardzsieva
Rendezés és színpadi változat, díszlet és jelmezek: Gabriela Hadzsikosztova

A(z) Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér előadása

Hozzászólások