Színház

Oly szép az élet

felolvasószínház

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Líra és Logika Teátrum „Írta és rendezte” olvasószínházi sorozatában bemutatják:
Kutszegi Csaba: Oly szép az élet
Krúdy Gyula novellái nyomán, és egyéb vendégszövegek felhasználásával készült zenés pisztolypárbaj.

„Hogy milyen? Kortárs is legyen meg hagyományőrző is egyben? (sóhajt, Era sajnálkozva utánozza) Nem sóhajtozom, nem sóhajtozom… De azért ez nem ilyen egyszerű… Hogy mondod? Implicite legyen benne a Nyugat folyóirat két-három nemzedéke meg a hetvenes-nyolcvanas évek posztmodernje… (tátott szájjal megcsóválja a fejét) Fantasztikus ötlet! És mindezt keretezze a húszas-harmincas évek úri világa… Jó! Jó! Szerintem is: a progresszív kritikusok úgyis konceptuális művészetnek nézik majd… Várjál, na, várjál, lassítsál egy kicsit!
Ezt már le kell jegyeznem… (a telefonját a vállával próbálja megtartani, miközben pötyögni akar a klaviatúrán, Era zavarja, belenyúlkál az írásba és elmutogatja: ki kéne hangosítanod a telefont) Mondhatod! Akkor legyen benne nosztalgia… egy kis populáris giccs… empátia… és mi? Érzékenyítés… De…
Milyen érzékenyítés? Ja, hogy mindegy… Valamilyen! Ühüm… Lesz benne érzékenyítés az életre meg a halálra. Te, ez, ez rohadt jó! (közben Era az ölébe fekszik) Ez mindenkit érdekel…”

Stáblista:

Szereplők

MÁTÉ, férfi

Alkotók

Hozzászólások