Színház

Originál ungaris, avagy szabad a csók!

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2007.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A történet szereplői egy szeretetreméltó banda tagjai: a srác, akinek minden jó, csak ne kelljen tenni érte semmit, a drogfüggő, a túlfűtött "tyúkanyó" és a kedves naiva, aki szerint a "világbéke" megteremtéséhez elég néhány füstölő és egy kényelmes jóga-póz. Bár mindannyian különbözőek, egyvalami mégis összeköti őket: az egymás iránt érzett, mindent elsöprő barátság.

A szereplők élete nem könnyű, segíteniük kell barátjuknak úgy, hogy ők maguk is segítségre szorulnak. A fiú egy fegyveres támadás során sokkot kapott, melynek következtében megnémult. Orvosai szerint rendbe jöhet, ha a kórházból visszakerül a régi, jól megszokott környezetébe. A cél, hogy újra beszéljen és ebben csak iskolatársai segíthetnek. Barátait ez a megoldás persze szokatlan helyzet elé állítja, amit tovább fokoz a nem-túl-eszes orosz cserediák jövetele is. Mindehhez fergeteges humor, szerelem, egymás ugratása, fiatalos lendület kapcsolódik.

A rengeteg poén és komikus szituáció mögött azonban mély emberi problémák és gondolatok húzódnak meg. A darab nyíltan beszél a drogozás hatásairól, de bemutatja azt is, hogy egy drogfüggőt is lehet szeretni. Hogyan oldják meg a fiatalok a szerelmi sokszögeket? Be tudnak-e fogadni egy idegent? Miként válhat igazi otthonná egy iskola rég nem használt pincéje.
Az Originál ungaris, avagy szabad a csók! fiatalok és idősebbek számára egyaránt szórakoztató vígjáték az igazi barátság erejéről.

A(z) Műhelymunka Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2007. április 5., Műhelymunka Társulat

Stáblista:

Hozzászólások