Színház

Pass-port No. 1

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával egy újabb hosszú távú színházi együttműködés jött létre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a MASZK Egyesület között Pass-port címmel. A közös munka során három színházi előadás születik: egy a vajdasági/szerbiai életről és viszonyokról, egy a magyarországiról Szegedre és a régióra fókuszálva; a két produkció keresztmetszeteként pedig létrejön egy harmadik előadás is, amelynek segítségével további értelmezési síkok nyílnak meg. Az előadásokban a Kosztolányi Dezső Színház színészei mellett a szabadkai Népszínház két szerb színésze, valamint két szegedi színész szerepel, a rendező Urbán András, a kész darabokat pedig a Régi Zsinagóga tavaszi és őszi programjában és a nyári THEALTER fesztiválon láthatja a szegedi közönség, Szabadkán pedig a KDSZ tűzi őket műsorra.
Az előadások előkészületi fázisában a színészek szociológiai kutatómunkát végeznek, anyagot gyűjtenek, interjúkat készítenek, arra keresve a választ, hogyan élünk ebben a határmenti térségben és mit gondolunk a határ túloldalán élőkről, az eredményeket-végkövetkeztéseket pedig beépítik a produkciókba. A projekt honlapján egy kérdőív kitöltésével hozzájárulhat a közönség is az előadások előkészületeihez, emellett várjuk a téma iránt érdeklődők hozzászólásait, véleményét is.
Urbán Andrással és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal 2003 óta működik együtt a MASZK Egyesület, a közös munka eredményeképp eddig 10 előadás jött létre, amelyek közül több itthon és külföldön is rangos fesztiváldíjakban részesült.

A(z) Kosztolányi Dezső Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. május 23., Kosztolányi Dezső Színház

Stáblista:

Hozzászólások