Színház

Peter Pan

musical, magyar, 2002.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

James Matthew Barrie-t, a Peter Pan szerzőjét nem lelkesítette a gondolat, hogy egyszer ő is fel fog nőni. Leküzdve természetéből fakadó félénkségét beállt egy iskolásfiúkból álló "kalózbandába", amely fákra mászott és falakon kúszott. Huszas éveihez közeledvén még mindig szokatlanul alacsony termetű volt, borotválkoznia sem kellett. "Az, ami tizenkét éves korunk után történik velünk, nem sokat számít" - vallotta a rendező. Barrie nagyon szerette a gyermekek társaságát, és remekül elszórakoztatta őket. A családot Sylvia Llewewyn-Davies öt fia jelentette számára. (Szilvia bátyja, George volt az első Hook kapitány.)

". az egyik legnépszerűbb írónk, J. M. Barrie írt egy Peter Pan című tündérmesét a gyerekeknek, amelynek olyan sikere volt, hogy azóta is minden Karácsonykor azt játsszák - látszólag, mint Karácsonyi ünnepi műsort, de valójában mint felnőtteknek szóló előadást; mivel, mint te is tudod, amikor játékot veszünk a gyereknek, olyat választunk, amellyel mi magunk szeretnénk játszani." (George Bernard Shaw August Stringbergnek 1910-ben)
A Peter Pan történet régebben hagyomány volt Karácsonykor a West End-i színházakban, de amióta minden város elkezdett játszani meserevüket, a Peter Pan helyét elfoglalta a "nagy négyes": a Hamupipőke, az Aladdin, a Dick Whittington és a Babszem Jankó. Az elmúlt évtizedben a Peter Pan újra feltűnt a színházak műsorán. Úgy tűnik, hogy a fiú, aki sohasem nő fel, nemcsak időtlen, de halhatatlan is.

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2002. november 21., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások