Színház

Pletykák

bohózat, 2 felvonás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A bronxi születésű Niel Simon a nevettetés igazi nagymestere. Darabjai meghódították az egész világot, köztük Magyarországot is. A Furcsa pár (férfi és a Miskolcon is játszott női változata), a Napsugár fiúk, a Sweet charity, a Mezítláb a parkban (szintén látható volt színházunkban) mind jól csengő címek a színházbajárók körében, akárcsak a legutóbb, Halasi Imre rendezésében Kassán bemutatott Pletykák.

Neil Simon sikerdarabja a pletykáról szól. A pletyka természetrajzán keresztül szól a sznobságról, a prüdériáról, a naivságról, természetesen jó adag kellemes humorral körítve. Igazi örömjátékot kínál Neil Simon a benne szereplő színészeknek.

Egy elegáns New York-i villa házigazdái vacsorára hívják barátaikat. Ebben még semmi meglepő nem lenne, ha egy rejtélyes baleset kapcsán nem indulna meg a szóbeszéd lavinája. De megindul. Az egymás után érkező vendégek között halk suttogás kezdődik, amely felerősödik és terjed, egyre dagályosabbá válik a titokzatos eset hullámverése. Az party végén kiszálló rendőrség előtt már egy fantasztikus, hihetetlen történet kerekedik ki, pedig... Fergeteges komédia a Pletykák, avagy útmutató arra nézve, hogyan éljünk túl egy kellemesnek induló, de elképesztő kanyarokkal ?életveszélyessé? váló baráti vacsorát.

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. január 27., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Chris Gorman
Ken Gorman
Claire Ganz
Lenny Ganz
Ernie Cusack
Cookie Cusack
Cassie Cooper
Welch (rendőr felügyelő)
Pudney (rendőr őrmester)

Alkotók

Hozzászólások