Színház

Romantika

abszurd dráma, 1 felvonás, 100 perc, magyar, 2012.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Mese a szerencsétlen muzsikusról, akit nem csak az ág, de még a gádzsógyerek nyavalygása is húz. Szerelem, félreértés, ellentétek - mai történet, mézes szirupban. Cigányok. Romák. Kisebbség. Nagyobbság. Egyik rosszabb, mint a másik! Rosszabbik. Hogyan látjuk őket? Ők hogyan látnak bennünket? Van egyáltalán ők és mi? Abszurd ismeretterjesztés a 'magyar' és 'cigány' viszonyok jelenlegi állásáról. Nincs megoldás: EU van. Kérdés sincs. Csak válaszok...

"Elsősorban azért szeretem Cziczó Attila Fészek Színházát, mert harmóniában dolgoznak együtt profik és diákszínjátszókból lett "amatőrök", és mert olyan kamaszos hévvel és rácsodálkozással nyúl a tabukhoz, ahogyan azok az ifjak, akiket még nem rontott meg a felnőtt léttel járó sanda "mindenre tekintettel levés". Továbbá azért szeretem, mert elfogulatlanul és humorral gyúrja eleven életjátékká a darabjait, így nyúl a tabukhoz is. Elfogulatlanul - vagyis kizárólag az emberi alapértékektől vezérelve - és humorral teszi föl sorra az alapkérdéseket darabjaiban: milyen a szerelem, mit jelent magyarnak lenni, miért fáj a felnőtté válás, lehet-e megbocsátani a tönkretett életet, és így tovább.
Legújabb darabja "búbánatos cigánymese a szerencsétlen muzsikusról, akit nem csak az ág, de még a gádzsógyerek nyavalygása is húz". Mai történet cigányokról, mézes szirupban, folklorisztikus sallangokkal, de negédesség és hamis romantika nélkül, eleven humorral. Benne van az "ők" és a "mi" minden képtelensége és tragikuma. "Abszurd ismeretterjesztés a 'magyar' és 'cigány' viszonyok jelenlegi állásáról." - mondja darabjáról a szerző. És sok-sok szerelem. Jaj, csak az a vége ne lenne olyan...!" (Mihalicz Csilla, Nők lapja)

A(z) Fészek Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. december 8., Fészek Színház

Stáblista:

Hozzászólások