Színház

Rómeó és Júlia

dráma, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Beszédes Kezek Kulturális és Oktatási Egyesülete által létrehozott "Rómeó és Júlia" című dráma és modern színházi előadás mindezen hiányosságok megszüntetésére is létrejött kulturális kezdeményezés.

Szórakoztató jellege mellett az esélyegyenlőség jegyében szeretnék érzékeltetni az ép társadalommal, hogy milyen is az, amikor egy egészséges és egy hallássérült pár szerelmi élete komplikálttá kezd válni, ha nem teljes és nem pontos a kommunikáció áramlás a valós életnek megfelelően. Az előadásban Rómeó és családja siket, Júlia és családja pedig halló.

Az előadásba beépítettek egy-két újdonságnak számító vizuális elemet is: Verona terei helyett Budapest, elsősorban Terézváros megjelölt történeti helyszínei szerepelnek helyszínként, melyek korabeli fényképek és diák felhasználásával kerülnek kivetítésre a háttérben.

A "Rómeó és Júlia" című darabbal a hallássérült fogyatékossággal, illetve más fogyatékossággal élő sorstársaknak szeretnének elsősorban segíteni, visszaadni a hitet és a szórakozás boldogságát a színházon keresztül. A halló közönséget pedig szeretnék ráébreszteni arra, hogy a megszokott, már ismert világon kívül miféle ezerszínű másság és szépség létezik.

A(z) Újszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások