Színház

Rómeó és Júlia

színmű, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A kaposvári diákok Shakespeare költői tragédiáját dolgozták fel. Több fordítás, variálódó helyzetek, cserélődő szerepek: Ki vagyok én? Kik vesznek körül? Lehetséges rátalálni az egyetlen és örök szerelemre? És megtartani? Két szerelmes fiatal és két háborúzó család klasszikus története a diákok mai, személyes értelmezésében.

A koncentrált próbafolyamat során a hallgatók a rendezővel közösen alakították ki az előadás szövegkönyvét, mely szándékosan közelít nyelvében és stílusában a mához. A már röviden bemutatott Tartuffe előadáshoz hasonlóan itt is szándék volt a reménybeli középiskolás közönség megszólítása, a veretes szöveg és az ismerős szituációk lehető legközelebb hozása.

A(z) Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai kar előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

user11 2014 jún. 01. - 07:43:56
Nagyszerû elõadás, Zsámbékon láttam a Hangárban. Pergõ, tele mozgással, sokszor meghökkentõ, hogy nem a megszokott szöveget halljuk, több fordítást is használtak az alkotók. Nem értettem mindent, az asztalra bezsúfolt mindenféle funkciótlan tárgyat, a végén bejövõ sportolót, de az egész elõadás magaval ragadott, és egy remek színészosztályt láthattam.

Nincs itt a szereposztás, bepötyögöm dolgos kezemmel,megérdemlik. Hasenfratz-Szegvári Júlia, Jámbor Nándor, Matusek Attila, Tenki Dalma, Gelányi Bence Péter, Edvi Henrietta, Pilnay Sára, Gábri Nikolett, Ruscsák Péter, Hartai Petra, Gyurkovics Zsófia, Lénárdt Laura, Kenderes Csaba