Színház

Rost Andrea Operaakadémia: Mozart - A varázsfuvola

opera, 2 felvonás, 160 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Opera két felvonásban, német és magyar nyelven

Az őszi évad egyik legizgalmasabb kulturális eseményére kerül sor szeptember 1-4. között az Eötvös10-ben, ahol a Rost Andrea Operaakadémia fiatal tehetségei lépnek színpadra Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című mesterművében.

Az akadémia programjába tíz fiatal énekest választottak ki a meghallgatások során, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a világhírű operaénekes, Rost Andrea rendezésében elénekelhessék a zeneszerző utolsó és talán legismertebb, legkedveltebb operájának szerepeit.

A varázsfuvola mesés története egy fantasztikus utazásra invitálja a közönséget az emberi lélek mélyére. Schikaneder librettójának cselekménye és Mozart zenéje olyan történetet fest a nézők elé, melyben a szeretet és az emberi jellem erényei fontos szerepet játszanak. Az opera örökérvényű mondanivalójával tanulságos történet lehet a fiatal generációk számára is, hiszen a szereplőknek a való élethez hasonlóan számos próbatételen kell keresztülmenniük ahhoz, hogy megtalálják a boldogságukat és egyben önmagukat.

Rost Andrea rendezésében az előadás nem csupán egy nagy klasszikus darab bemutatója lesz, hanem egy új, izgalmas köntösbe öltöztetett produkció. A díszletek helyett a fény és a sötétség válik rendezői alapelvé, miközben minden elemében őrzi Mozart eredeti zenei elképzeléseit. A félig szcenírozott előadás lehetőséget biztosít arra, hogy a zene és az egyéni interpretáció és a színháztér adottságait kihasználó rendezés bevonja a történetbe a nézőket is.

Az előadást zongorán kísérik Harazdy Miklós és Souhei Yamagami zongoraművészek.  Az izgalmas jelmezeket és kellékeket a MOME Divat- és textiltervező növendékei alkotják meg.

Tamino - Vastag István
Pamina - Csörgeő Luca
Sarastro - Dani Dávid
Monostatos - Leszkó Balázs
Papageno - Végh Bálint
Papagena - Bégány Csenge Anna
Az Éj királynője - Elek Petra
1. hölgy - Farkas-Varga Anna
2. hölgy - Timár Timea
3. hölgy - Nagy Anna Sára
1. gyermek - Tóth Rebeka
2. gyermek - Szabó Veronika
3. gyermek - Csányi Panna

Zongorakísérő: Harazdy Miklós, Souhei Yamagami
Nyelvi korrepetitor: S. Kerényi Csilla
Jelmeztervező témavezető: Szűcs Edit - Jelmeztervező adjunktus
Jelmeztervező (MOME Jelmez szakirány): Ádám Ellenbacher, Keresztes Nóra, Winkler Anna
Rendezőasszisztens: Magyar Orsolya

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások