Színház

Scabaret

kabaré, angol, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Scallabouche ismét visszanyúlt a brit színházi gyökerekhez. A Scabaret az '5O-6O-as évek Theatre Sports improvizációiból és a Guerilla Theatre hagyományaiból merít. A tavalyi Edinburgh fesztiválon ismét életre kelt ez a színházi stílus. Most itt Magyarországon láthatod a Scallabouche brit és magyar színházi stílusokon alapuló improvizációját.

Hogyan is működik ez? A közönség tesz javaslatokat, adja a szövegkönyvet, a stílust, a szót, a hangot és a színészekből álló együttes ott a szemed láttára viszi színpadra a konfliktust.

A választás a tiéd, azt játsszuk,amit látni akarsz. Nincsenek tabuk; a képzeletedben rejlő fantasztikus ötleteid sorát,amiről mindig is szerettél volna beszélni, de sosem mertél - most végre elmondhatod. Akár csak lélegezhetsz is. A legszélesebb skálán vonultatja fel a színházi műfajokat a klasszikustól a modernig, a szociálrealizmust, abszurdot, melodrámát, pszichodrámát, lehet, hogy egyáltalán nem is drámát, hanem egy verset, egy dalt, táncot. Vagy csak csendet.

When did you last go out sweat with fear because you thought you might end up on stage, cringe with embarrassment because you suggested something that turned out to be a really bad idea, look on with pleasure as some poor bastard from the audience is made to look completely stupid but still manages to laugh and actually you secretly wish it was really you up there even if everyone can see straight up your skirt?
Come and change the world, or at least improve your mode with some improv, shout, scream, and most importantly laugh your head off - and set off in a journey to the unknown of the great Scalla....
Scalla will improvise all your desires, all you have to do is to deliver the Clues... and if you are lucky, you might even end up on stage as a prop.
You are not only an audience, you are The Show: you will change the course of the events leading the actors from one crazy world to the other.

A(z) Scallabouche előadása

Stáblista:

Hozzászólások