Színház

Senki sem tökéletes, avagy nincs, aki hűvösen szereti

zenés komédia, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Történetünk, amely a "VAN AKI FORRÓN SZERETI" zenés vígjáték feldolgozása, humorosságának köszönheti már az alaphelyzet komikumát is: két férfi egy női zenekar tagjaként menekül a gengszterek elől, akik- mert egy gyilkosság szemtanúi voltak- el akarják tenni őket láb alól.

"Dzso" és "Dzseri" azonban a furfangosságnak és egy kis segítségnek köszönhetően Floridába szökik. Egy hálókocsiban kell tölteniük az éjszakákat egy lányzenekar tagjaival együtt, akik hamar bizalmukba fogadják őket...

A szerepcserék számtalan komikus helyzetet eredményeznek, főként, hogy egész idő alatt senki nem veszi észre, hogy "Dzsozefin" és "Dzseráldin" valójában nem az, akinek látszik.

A komikum alkotta történetben a szálak egyfolytában bonyolódnak. Virág, a főszereplőnő izgalmas "viszonyokba" keveredik, de végül minden elrendeződik, a két mókamester megmenekül a gengszterek elől, és az is kiderül, ki szereti forrón, és ki hűvösen...

A színdarab alapjául szolgáló 1959-ben bemutatott "Van, aki forrón szereti" című amerikai vígjáték máig népszerű és közkedvelt. Mindenki emlékezetében őrzi a húszas években játszódó fergeteges gengszterfilm-paródia filmkockáit. Ez a film hozta meg a világhírt Jack Lemmonnak, aki az ugyancsak kitűnő komikusnak bizonyuló szépfiú Tony Curtis és szexbomba Marilyn Monroe méltó partnereként szerencsétlenkedi végig a helyzetkomikumok végtelen sorát.

A(z) RaM Colosseum előadása

Stáblista:

Szereplők

Bájnsztok
Rendőrfőnök
I. Lány A Bárban (Olga, Nelli)
II. Lány A Bárban (Kriszti)
III. Lány A Bárban (Vinne)
I. Gengszter
II. Gengszter
III. Gengszter
Rendőr (Rikkancs, Garázsmester)
Pincérnő (Dizőz)
Poljakov (Kisnapóleon)
Foghegy Csárli (Boy)
Kisnapóleon Embere (Vasutas)

Alkotók

Hozzászólások