Színház

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

krimi vígjáték, maja, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Minden idők leghíresebb detektívje vitán felül Sherlock Holmes, aki mellől nem hiányozhat állandó segítőtársa, Dr. Watson. Az 1800-as évek végén bukkant fel Sir Arthur Conan Doyle történeteiben, és népszerűsége azóta is töretlen. A technikai fejlődéstől lenyűgözött emberek nehezen tájékozódnak a felgyorsult világban, hajlamosak mindent, ami a rögtön érthetőnél egy kicsivel bonyolultabb, azonnal rejtélyesnek, megoldhatatlannak és titokzatosnak látni és sosem létezett összeesküvéseket sejteni mindenhol. Sherlock Holmes minden kort és korosztályt lenyűgöző módszere azonban az: mindenre van magyarázat. Aprólékos megfigyelésekből levont tévedhetetlen következtetésekkel nincs az a rejtély vagy emberi mozgatórugó, amit ne lehetne átlátni. Holmes magabiztos és fölényes, Watson bizonytalan és szolgálatkész a sikerhez pedig mindketten kellenek.
Különösen akkor, amikor egy valóban természetfelettinek tűnő üggyel keresik meg őket, amelyre úgy tűnik, nincs racionális magyarázat?
Az egyik legismertebb Sherlock-regény, A sátán kutyája most a kétszeres Olivier- és háromszoros Tony-díjas Ken Ludwig adaptációjában kerül színre Nyíregyházán, magyarországi ősbemutatóként. A bravúros nyomozás történetének színrevitele is bravúrosnak ígérkezik: a darabban található negyven szerepet mindössze öt színész játssza el, átöltözések és karakterváltások fergeteges sorozatán át Szente Vajk rendezésében.

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. szeptember 9., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások