Színház

Shut up, Play!

előadás, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy lány betéved egy titokzatos szobába... ahol sárga esőkabátos kutatók kísérleteznek hangokkal, színekkel és fényekkel. "Csss... Fogd be és játssz!" A vicces esőkabátos alakulat keze alatt mese és zene születik a vízből, ételekből, kartondobozokból, tévékből és mindenből, ami csak körülöttük van. Az esőkabátosok és a lány jönnek-mennek valóság és képzelet között, ebben a Japánból érkezett kísérleti pop komédiában.

Ennek az előadásnak egyszerű az alapszabálya: rácsodálkozni arra, ami itt van a szemem előtt, és játszani vele. A víz hangja már önmagában egy hangszer. Egy halom kartondoboz egy óriási zsonglőrmutatvány. És a színpadon egyszerre sok minden történik, a látvány, a zene és a tánc összefonódik (ami technikai szempontból is érdekes). Az árnyjátékot látványeffektekkel vegyítik, a nézők hangjait összegyűjtve rögtönzött zenét csinálnak az előadók, az emberi testen mint különös dobgépen játszanak - ezekkel repítik el a nézőket a meglepetések világába.

A The Original Tempo-t 2002-ben alapította Worry Kinoshita. A színház, zene és tánc elegyéből összeálló előadás nemzetközi figyelmet is kapott, mint a legifjabb japán generáció kultúrájának sűrítménye. Szavakat nemigen használnak, annál inkább különböző hangokat, a testet, vizet, kartondobozokat, tévéket és mindennapi használati tárgyakat művészetté formálva szórakoztatnak. Emblematikus darabjuk, a "Fogd be és játssz!" öt csillagot kapott az Edinburgh Festival Fringe-en, turnézott.Szingapúrban és Taiwanon is.

A(z) MÜSZI - Művelődési Szint előadása

Hozzászólások