Színház

SIX

koncert-musical, 2023.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Hat feleség, hat különböző személyiség, hat rendhagyó életút. Mégis mindannyian ugyanazt a férfit választották, és kettejük kivételével nem élték túl (...a férjüket).

A SIX ezeket a rendkívüli történeteket idézi meg a koncertmusical szokatlan, ám annál kirobbanóbb formájában. A hat királyné fergeteges popdívaként születik újjá és megindul az (ének)verseny a legkirályibb királynő címért. Magával ragadó, pezsgő zeneszámok váltják egymást, különféle zenei stílusok feszülnek egymásnak, női zenekari kísérettel.

A vállalkozó szellemű nézőink ezúttal nemcsak a nézőtérről figyelhetik az eseményeket, hanem helyet foglalhatnak a színpadon, azaz a trónteremben is.

A SIX 2020-ban elnyert három Drama Desk és két Tony-díjat. Öt kategóriában jelölték a Laurence Olivier-díjra, illetve a Legjobb új musical album kategória Grammy-díjára.

Korrepetítor: Asztalos Rita, Bóna Ili, Felszegi Dalma
A koreográfus kreatív asszisztense: Farkas Amáta
Koreográfus asszisztens: Végh Katalin Mária
A rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia.

Közreműködik: a Madách Színház zenekara

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. október 14., Madách Színház

Stáblista:

Hozzászólások

2/10
oroszlankiraly 2023 nov. 03. - 14:43:53 2/10
Szinte 0 díszlet, 70 perc alatt vége, csupán 6 női szereplő szapulja végig Henrik-et. Szemközt nézők, woke girl power tálalás. Pozitívum: dinamikus zene + tánct. Tizenezres jegyár = összességében kettes alá jóindulattal.
Imádomezt 2023 okt. 27. - 19:53:20
Ki fordította?! Borzalmas!