Színház

Stop the tempo

előadás, 60 perc, magyar, 2009.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

"A Stop the tempo hősei olyan felnőttekké válás előtt álló fiatalok, aki számára mint kiderül, a szavazati jog nem elég ahhoz, hogy saját jövőjük felől dönthessenek. Rolandó, az elhivatottság nélküli DJ, Mária, a frigid mintaalkalmazott, kinek célja magas, kapitalista életszínvonalat biztosítani a szüleinek és Paula, a leszbikus, kihasznált copywriter. Három véletlenszerű anarchista, akik egy egész ország lekapcsoláslázában élnek - a szó szoros és átvitt értelmében - a legújabb zenei divat, fogyasztási - és politikai trendekre szakosodnak, agyuk mintha egy óriási világgépezetre lenne csatlakozva, ami a gondolkodást egy előrecsomagolt pótanyaggal helyettesíti."

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 18., József Attila Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

10/10
FElepHánt 2009 nov. 09. - 20:05:23 10/10
FeHér Elephánt Kulturális Ajánló Portál --------------------------------------------------- STOP THE TEMPO!---------- Sztarenki Pál------------- József Attila Színház------ Rettegünk az "ülõs" daraboktól... A Schimmelpfennig-klónok szájtépõ üressége riaszt, konfliktust, izgalmat, katarzist akarunk! Gianina Carbonariu háromszereplõs opusza mindezt bõkezûen tálalja, noha a kezdet a magába roskadó depresszió. Sztarenki Pál már a román szerzõ megtalálása miatt is felsõfokú dicséretet érdemel, rendezése fokozza az ujjongó elismerést. A három színinövendékkel pontos szövegelemzés alapján építi fel a karaktereket,erélyes tempót diktál, kiválóan érzékelteti az intim és a nyilvános helyszíneket. Bárpult, diákszoba, diszkó, autóbelsõ jelenik meg a szimpla állványzat és néhány lámpa segítségével, jól válogatott zenék tagolják a cselekményt, a forgó diszkógömb alatt, mint vonagló tömeg, mi magunk is a játék résztvevõivé válunk. Tarr Judit érett eleganciával hozza a munkahelyén élenjáró, titkos életében igencsak elrugaszkodó széplányt, Alberti Zsófia óvatos kezdés után, szuggesztív hitelességgel ábrázolja depresszióból a szélsõségekbe menekülõ figuráját. Leszbikus volta tulajdonképpen csak az utolsó pillanatban derül ki, külön piros pont jár azért, mert tökéletesen elkerüli a külsõséges eszközöket, alakítását a fantázia vezérelte átélés energiái éltetik. Mohai Tamás pompásan érzékelteti a hetyke külsõ mögött romboló önértékelési zavart, a kamaszos bizonytalanság és a túlzó hirtelenség jellemzését találékony biztonsággal oldja meg. Lendülete, humora a produkció éltetõ motorja, dikciójának eleven ritmusa, lényének heves bája elkerülhetetlenül írja nevét a jövõ reménységei nek listájára.Sztarenki Pál és az együttes vibrálóan érdekes elõadást hozott létre, követendõ úton jár a József Attila Színház, ha a jövõben is lehetõséget nyújt ilyen fiatalos tûzzel sziporkázó alkotásnak, amely nemcsak a színpadi biztosítékot veri ki, de a megkövült konvencióét is.
10/10
dodoremifa 2009 okt. 13. - 20:56:46 10/10
Aki tudja nézze meg mert nagyon érdemes!Hihetetlen elképzelni is,hogy mennyi ilyen fiatal van a világban akik igy élnek!Ja és persze az is tetszik,hogy ez messze nem csak Románia...:D