Színház

Sweeney Todd

zenés előadás, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás angol nyelven, magyar felirattal kerül bemutatásra.

Vér, rengeteg vér. Az eso theatricals sokszínű színészgárdája és alkotói által egy különleges, nemzetközi összefogás keretein belül kerül bemutatásra a Sweeney Todd, A Fleet Street démoni borbélya, mely egy hasonlóan sokszínű budapesti közönségnek kíván egész estés borzongást és szórakozást nyújtani.

"A történet Sweeney Toddról szól, az igazságtalanul száműzött borbélyról, aki visszatér a 19. század Londonjába, hogy bosszút álljon a kéjéhes Turpin bírón, aki elítélte őt, majd elrabolta fiatal feleségét. A bosszúhoz Mrs. Lovetten, egy csőd szélén álló pite bolt találékony tulajdonosán át vezet az út, mely felett Todd borbélyüzletet nyit. Mrs. Lovettre rámosolyog a szerencse, mikor Todd vérszomjának köszönhetően egy új hozzávalóval bővül húsos pitéinek receptje. A pite hatalmas népszerűségnek örvend London-szerte, a vérontás pedig épp, hogy csak kezdetét vette..." (MTIShows.com)

Ezt a nemzetközi produkciót Peter Schueller, amerikai-magyar rendező vezeti, aki alig várja, hogy a közönséget egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagíthassa. "Az előadással arra törekszünk, hogy egy olyan magával ragadó produkciót hozzunk létre, melynek a közönség maximálisan a részesének érezheti magát. Zsigeri reakciókat akarunk kiváltani belőlük, a rendkívül realisztikusan megformált szereplőkkel, és a színpadon zajló, érzelmileg erősen kontrasztos történésekkel."

Scuellerrel együtt dolgozik még ezen a produkción Geoffrey Pope zenei rendező, aki Los Angeles-i alkotói otthonából repül ide, Izak Furstenberg, dél-afrikai világosító, valamint további két magyar, az angliai Arts University Bournemouth látványtervező hallgatója, Konkoly Nikolett, és Maracskó András, kellékes.

Akik ezt a musicalt elhozzák a budapesti közönségnek

Peter Schueller
Az amerikai-magyar rendező, Peter Schueller az eso theatricals alapítója és művészeti vezetője. Klassikus zenei előadóművészetet tanult a University of Southern California egyetemen, mielőtt musicalre szakosodott. Alakításai között szerepel Tony a West Side Story-ban, Frederic a Penzance kalózaiban, és Bobby Child alakításáért a Crazy for You-ban a legjobb musical színésznek járó díjjal jutalmazta a stagescenela.com.

Geoffrey Pope
A Los Angelesben élő Geoffrey Pope sokszorosan elismert karmester és zeneszerző. Egyetemesen dicsérik 'energiáját és stílusát' (Boston Classical Review), és amilyen 'élettel telien és kifejezően adta elő Britten bonyolult muzsikáját' (Boston Musical Intelligencer). Mint zeneszerző, Pope különböző zenei művészekkel és előadókkal dolgozott együtt világszerte, többek között Prágában, Budapesten, Lipcsében és az Egyesült Államok több városában.

Izak Furstenberg
A dél-afrikai világosító, Izak Furstenberg előadóművészet-technológia szakon szerzett diplomát a Pretoria Technicon-on, és a televízió összes műfaját világosította az elmúlt 18 évben.

Pál Tamás
Pál Tamás, a 2005-ös Megasztár 2 döntőse játszott többek között olyan előadásokban, mint a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, Shakespeare Szentivánéji álma, Van, aki forrón szereti, Hírnév, Made in Hungária, és Lionel Bart Oliver!-e. Mikor nem a színpadon szerepel, olyan filmek szereplőinek kölcsönzi magyar hangját, mint A hercegnő és a béka, John Rambo, The Muppets Movie, Eredet, Jégvarázs, vagy Az élet könyve.

Stróbel Dóra
Stróbel Dóra korábbi szerepei közé sorolható Magda és Sarah a Vámpírok báljában, Rudolf, Mozart!, Fame, We Will Rock You, Elisabeth, Houdini, Isadora és Covershow Budapesten, valamint a Vámpírok bálja és Jézus Krisztus Szupersztár Bécsben. Hallható továbbá az aranylemezes Made in Hungária, Vámpírok bálja (budapesti és bécsi egyaránt), és Jézus Krisztus Szupersztár albumokon. Színészetet, éneket és táncot tanult a Budapesti Operettszínház iskolájában.

A(z) Tárogató Úti Színpad (volt IBS Színpad) előadása

Hozzászólások